CffOR

Centre for Future Orchestral Repertoire

Het Centre for Future Orchestral Repertoire (CffOR) is een nieuw digitaal platform dat de symfonische muziek vanaf 2000 verzamelt en op een interactieve manier ontsluit: een schat aan 21ste-eeuwse muziek, klaar om ontdekt te worden door iedereen waar ook ter wereld. 

Het centrum is een initiatief van chef-dirigent Stéphane Denève, die zo de symfonische muziek van vandaag opnieuw aansluiting wil laten vinden met de maatschappij van vandaag. Het platform hoopt dan ook een brede wereldwijde dialoog op gang te brengen: tussen componisten, uitvoerders, organisatoren, publiek.

De ultieme droom is om, samen met de community die zo ontstaat, die composities die de tand des tijd zullen doorstaan en het repertoire van de toekomst zullen worden, te ontdekken en te delen met een zo breed mogelijk publiek.

Ook in de programmatie van Brussels Philharmonic combineert Stéphane Denève steeds werken uit de 21ste eeuw met het grote repertoire uit de voorbije eeuwen: “We want to identify the pieces of today that orchestras want to play and audiences want to come and hear. But always in conjunction with past repertoire: we won’t become a specialist modern music ensemble. The new repertoire needs to engage with and confront what is already there.”