Der müde Tod

In een moment van zwakte geeft de Dood een jonge vrouw drie kansen om haar overleden geliefde terug te halen, in drie verschillende tijdperken en drie verschillende landen…  

Cinema-icoon Fritz Lang bouwde in zijn stomme film Der müde Tod (Destiny) uit 1921 al volop aan zijn expressionistische vormtaal: hij kon zich helemaal uitleven in het epische sprookje over liefde en dood in drie exotische settings. De prent wordt dan ook terecht beschouwd als een van de eerste typische Lang-films. 

De pas gerestaureerde versie van de film kreeg een hedendaagse soundtrack mee van filmmuziekcomponist Cornelius Schwehr. Die baseerde zich op Langs eigen subtitel voor de film, “Duits volkslied in zes versen”, en componeerde een liedercyclus zonder woorden die de structuur van de film volgt en versterkt. 

Programma

Der müde Tod - film met live muziek
Fritz Lang, regisseur (1921)
Cornelius Schwehr, muziek (2016) (in opdracht van ZDF/ARTE) 


Filmversie: digitale gerestaureerde versie van februari 2016, door de Friedrich Wilhelm Murnau Stiftung/Bertelsmann 

Tickets

Locatie

BOZAR  | Ravensteinstraat 23  | 1000 Brussel

openbaar vervoer: Tram 92,94 – halte Paleis | Bus 27, 29, 34, 38, 63, 65, 66, 71, 71N, 95 – halte Bozar | Metro 1 & 5 – halte Centraal Station & Park (www.mivb.be)

fiets: Villo station nr. 20 – Koningsstraat Paleis (www.villo.be).

carpool: www.djengo.be & www.cambio.be

parking: Albertina-Square (Stuiversstraat & Gerechtsplein) | Grote Markt (Grasmarkt 104) | Zavel-Poelaert (Poelaertplein) 

contact: 02/507 82 00

Info

coprod. BOZAR, Bertelsmann, Cinematek, UFA

114’ (zonder pauze)