Eisenstein: Oktober

Na de installatie van het communistische regime in Rusland bleef filmmaker Sergej Eisenstein trouw aan de idealen van het socialisme. Dat bracht hem in conflict met de autoriteiten en Stalin zelf. Hoewel die Eisenstein als controversieel beschouwde, kreeg hij toch de opdracht om, naar aanleiding van de tiende verjaardag van de Oktoberrevolutie, Oktober te regisseren. 

Dit aangrijpende epos zorgde voor artistieke ophef: Eisenstein toonde de installatie van het communistische regime in een rauwe documentaire­stijl met ‘intellectuele montage’. 

De live symfonische soundtrack werd samengesteld met medewerking van Russische-muziekexpert professor dr. Francis Maes uit het oeuvre van geëmigreerde en/of beteugelde Sovjetcomponisten, waaronder Sergej Prokofiev, Dmitri Shostakovich en Mieczysław Weinberg.

Soundtrack samengesteld door Professor Dr. Francis Maes.
In samenwerking met Cinematek.

Programma

October: Ten Days That Shook the World
Sergej Eisenstein, regisseur
Selectie muziek van Weinberg, Prokofiev, Shostakovich

Tickets

Tickets Eisenstein: Oktober

Cat I € 33,00 | Cat II € 28,00 | Cat III € 23,00 | Cat IV € 18,00

Locatie

Concertgebouw  | 't Zand 34  | 8000 Brugge

 

Met de fiets naar het Concertgebouw
Op ‘t Zand zijn talrijke stallingen voorzien om uw fiets veilig achter te laten.

Met het openbaar vervoer naar het Concertgebouw
Brugge is goed bereikbaar per trein. Het Concertgebouw ligt op tien minuten wandelen van het station: u steekt het stationsplein en de autoweg over en volgt links het wandelpad door het Albertpark. U kunt er ook de bus nemen: iedere vijf minuten is er een bus richting centrum, met een halte naast het Concertgebouw. 

Met de auto naar het Concertgebouw
Het Concertgebouw biedt verschillende parkeermogelijkheden, waaronder Centrum-Zand (24/24) en Centrum-Station (gratis bus met uw parkingticket).

Ga naar de website van Concertgebouw Brugge voor routebeschrijvingen en meer informatie.

Info

19:15 inleiding door Francis Maes
coprod. KlaraFestival

104’ (zonder pauze)