Prokofiev – Rachmaninov

Rusland loopt als rode draad doorheen het seizoen 16-17: hier staan tijdgenoten Prokofiev en Rachmaninov zij aan zij met 21ste-eeuwse componist Guillaume Connesson – die zich voor Maslenitsa liet inspireren door het Russische Boterfeest. Hij roept niet alleen de sfeer van het volksfeest op, maar brengt tegelijk een ode aan de Russische muziek.

Geïmponeerd door een concert van cellist Mstislav Rostropovich, beloofde Prokofiev hem om zijn eerdere ‘mislukte’ celloconcerto te herwerken. De twee trokken zich samen terug, met als resultaat de Sinfonia Concertante – één van Prokofievs laatste werken. Jérôme Pernoo, een van de grote cellisten van vandaag, neemt de uitdaging aan om dit aartsmoeilijke werk te spelen.

De orkestsuite Symfonische Dansen was Rachmaninovs laatste werk, en een echte bloemlezing van zijn leven en werk. Hij stierf in de overtuiging dat het nooit veel succes zou kennen, maar het groeide uit tot een van zijn meest geliefde werken. 

Programma

Guillaume Connesson – Maslenitsa (2011)

Sergei Prokofiev – Sinfonia Concertante in e, op. 125

Sergei Rachmaninov – Symphonic Dances, op. 45

Tickets

Tickets Prokofiev – Rachmaninov

Cat I €33 / Cat II €28 / Cat III €23 / Cat IV €18

Locatie

Concertgebouw  | 't Zand 34  | 8000 Brugge

 

Met de fiets naar het Concertgebouw
Op ‘t Zand zijn talrijke stallingen voorzien om uw fiets veilig achter te laten.

Met het openbaar vervoer naar het Concertgebouw
Brugge is goed bereikbaar per trein. Het Concertgebouw ligt op tien minuten wandelen van het station: u steekt het stationsplein en de autoweg over en volgt links het wandelpad door het Albertpark. U kunt er ook de bus nemen: iedere vijf minuten is er een bus richting centrum, met een halte naast het Concertgebouw. 

Met de auto naar het Concertgebouw
Het Concertgebouw biedt verschillende parkeermogelijkheden, waaronder Centrum-Zand (24/24) en Centrum-Station (gratis bus met uw parkingticket).

Ga naar de website van Concertgebouw Brugge voor routebeschrijvingen en meer informatie.

Info

19:15 inleiding door Yves Knockaert
81’ (excl. pauze)