Spartacus

Het ballet Spartacus van topchoreograaf Joeri Grigorovitsj is een wervelend spektakel met virtuoze dans en overtuigende karakterportretten. 

In 1968 ging het Bolsjoj Ballet op zoek naar een gepaste productie om onder het Sovjet-regime de 50steverjaardag van de Oktoberrevolutie te vieren. De keuze viel op het ballet Spartacus dat Aram Khachaturian in 1956 componeerde. Het revolutionaire streven naar vrijheid van de slaaf Spartacus en zijn getrouwen werd gezien als een teken voor de communistische volksopstand, en was dus in overeenstemming met het marxistische gedachtegoed. 

Spartacus is een ballet dat weliswaar een creatie was van een bepaald systeem, maar zich evenzeer laat lezen als een aanklacht tegen dat systeem. Als kunstwerk overstijgt Spartacus het korset van de tijd waarin het ontstond. Het vertelt het aangrijpende en universele verhaal van een slachtoffer dat, gedreven door een doortastende wil, opstaat tegen een enorme overmacht. Spartacus is een voorstelling die de grenzen van tijd en ruimte, politiek en ideologie overstijgt en in haar universaliteit steeds nieuw geïnterpreteerd kan worden.

meer info op de website van Ballet Vlaanderen

Programma

Aram Khachaturian – Spartacus 

Tickets Ballet Vlaanderen

Tickets Ballet Vlaanderen
Frankrijklei 1, 2000 Antwerpen
+32 (0)70 22 02 02 - info(at)operaballet(dot)be

Open Tue/Di/Mar - Sat/Zat/Sam
11:00 - 18:00
www.operaballet.be

Tickets Spartacus

€20 - €73

Locatie

Stadsschouwburg Antwerpen  | Nieuwstad 1  | 2000 Antwerpen

Info

Inleiding: 45’ voor elke voorstelling
coprod. Kunsthuis
117’ (excl. pauze)