Diego Matheuz

Directie

Dirigent Diego Matheuz is telg van het internationaal bekende El Sistema uit Venezuela, en wordt vandaag de dag beschouwd als een van de meest beloftevolle talenten uit Amerika. Tussen 2011 en 2015 was hij chef-dirigent van Teatre la Fenice, waar hij nog regelmatig terugkeert. Van 2013 tot 2016 was Matheuz ook de vaste gast-dirigent van Melbourne Symphony Orchestra. Afgelopen jaar dirigeerde hij Konzerthausorchester Berlin tijdens de ECHO Klassik Awards, die live werden uitgezonden door ZDF TV.

Als succesvol operadirigent, keert Matheuz dit seizoen terug naar Spanje waar hij zijn debuut maakt  in de Palau de les Arts in Valencia met Madama Butterfly. Later dit seizoen dirigeert hij Wolf-Ferrari’s Il Segreto di Susanna en Poulenc’s La Voix Humaine in het Tetro Regio Torino met in de hoofdrol sopraan Anna Caterina Antonacci, en Rossini’s Adina o Il califfo di Bagdad tijdens het Rossini Festival Pesare.

Andere hoogtepunten dit seizoen brengen hem herhaaldelijk naar Europa, waar hij aan het hoofd zal staan van onder andere Brussels Philharmonic, BBC Philharmonic, Orchestre National de Bordeaux Aquitaine, Orchestra della Svizzera Italiana en Warsaw Philharmonic. Ook keert hij terug naar Japan waar hij zal werken met Yomiuri Nippon Symphony Orchestra.