Giancarlo Guerrero

Directie

Giancarlo Guerrero is vijfvoudig GRAMMY® Award winnaar en de muziekdirecteur van Nashville Symphony Orchestra en Wrocław Philharmonic. Hij is een gepassioneerd voorvechter van nieuwe muziek, en heeft Nashville op de kaart gezet als bestemming voor hedendaagse muziek middels opdrachtwerken, opnames en wereldcreaties van de meest vooraanstaande componisten uit de Verenigde Staten. Zo bracht hij afgelopen seizoen opnames uit van de muziek van onder andere  Michael Daugherty, Richard Danielpour en Jennifer Higdon. Ook ontwikkelde Guerrero in samenwerking met componist Aaron Jay Kernis de Nashville Composer Lab & Workshop, die instaat voor de ontwikkeling en promotie van nieuwe Amerikaanse orkestrale muziek

Als gastdirigent onderhoudt Guerrero warme banden met vele orkesten wereldwijd. In seizoen 2017-18 dirigeert hij Boston Symphony, Cleveland Orchestra, Detroit Symphony, Queensland Symphony, Sydney Symphony, Brussels Philharmonic, Gulbenkian Orchestra in Lissabon, en vele anderen. Eerdere hoogtepunten omvatten samenwerkingen met de orkesten van Boston, Cincinnati, Cleveland, Detroit, Montreal, Seattle, Los Angeles, Frankfurt, en met Orchestre Philharmonique de Radio France en London Philharmonic Orchestra.

Guerrero hecht veel waarde aan muziekeducatie en jonge musici, en werkt regelmatig samen met de Curtis School of Music, Colburn School in Los Angeles en Yale Philharmonia. In de afgelopen jaren heeft hij een relatie ontwikkelt met National Youth Orchestra (NYO2) in New York, opgericht en aangestuurd door het Weill Institute of Music in Carnegie Hall.

Giancarlo Guerrero was vaste gastdirigent van Cleveland Orchestra Miami Residence (2011-2016), muziekdirecteur van Eugene Symphony (2002-2009), en dirigent van Minnesota Orchestra (1999-2004).