Thomas Vanderveken

Piano

Als kleine jongen wilde Thomas Vanderveken heel graag pianist worden. Toen hij vijf was, kreeg hij van zijn ouders een piano en begon hij met pianolessen. Niet veel later koesterde hij de droom die elke pianist stiekem heeft: ooit een pianoconcerto spelen samen met een groot orkest. Maar het is er nooit van gekomen. Na twee jaar piano studeren hield hij ermee op: zijn carrière als presentator nam hem helemaal in beslag.

Maar dit jaar gaat hij proberen die droom waar te maken. Zijn zware maar boeiende weg naar het podium is in het najaar te zien in de Canvas-reeks Thomas speelt het hard. En op 7 december 2017 zal Thomas het aartsmoeilijke Pianoconcerto in a mineur van Edvard Grieg spelen, begeleid door Brussels Philharmonic.

En er is meer... Want die spannende zevende december is er nog één plaatsje vrij op het podium, speciaal voorbehouden voor iemand die ook een jaar lang keihard gestudeerd heeft op een klassieke compositie. Thomas kiest samen met een professionele jury wie op 7 december 2017 als voorprogramma van Thomas het podium op gaat.