Ontdek Brussel

Brussels Philharmonic laat je ontdekken

Brussels Philharmonic en Muntpunt delen een grote passie: Brussel in al haar schoonheid, diversiteit en creativiteit tonen aan zoveel mogelijk mensen.

En hoe kan dat beter dan met een wandeling door de stad, een heerlijk diner en een fantastisch concert als afsluiter? Daarom worden de krachten weer gebundeld voor een aantal ‘combi-concerten', die je de hoofdstad zullen tonen zoals je haar nog nooit zag… Welkom in Brussel!

Kijken

UiTinBrussel neemt je mee op een onverwachte tocht door Brussel, in het thema van het concert. Je ontdekt een Brussel dat je nooit meer zal vergeten. 

Proeven

Een stevige wandeling en veel nieuwe indrukken: daar krijgt een mens honger van. Even op adem komen tijdens een lekker diner dus, en bijpraten met de andere deelnemers. 

Luisteren

Brussels Philharmonic in Studio 4 van Flagey: het is altijd een feest. 

Genieten

Verwen al je zintuigen tijdens deze unieke ontdekking van Brusse! Kijk, proef, luister – en vooral: geniet met volle teugen!


Combi-concert Mendelssohn Lobgesang

zaterdag 21 april 2018

Brussels Philharmonic en Muntpunt tonen Brussel in al haar schoonheid, diversiteit en creativiteit. Het goedgevulde programma op zaterdag 21 april 2018 in Elsene staat in het teken van kijken, proeven, luisteren… en genieten.

We gaan op wandel met een gids van Korei, vervolgen met een restaurantbezoek (optioneel) en trekken dan naar Studio 4 van Flagey voor een concert van Brussels Philharmonic.

15:00 - 17:30 > Wandeling: tussen woord en beeld in Elsene

Elsene is een gemeente met een heel rijke geschiedenis, zeer verschillende wijken en vormt een thuishaven voor tal van kunstenaars. Wandelend vanuit de Maalbeekvallei naar de hoger gelegen Louizalaan maken we kennis met enkele hoogtepunten uit het patrimonium: de Loge, het theater Marni en de stichting Civa, die de ontwikkeling bevordert van architectuur-, landschaps- en stadscultuur met een bijzondere focus op Brussel.

18:30 - 20:00 > Diner

Geniet van een feestmaal in L’Architecte op het Flageyplein (optioneel)

20:15 - 22:30 > Concert: Beleef de gedurfde kruising tussen een cantate en een symfonie met Brussels Philharmonic o.l.v. Hervé Niquet

Toen de stad Leipzig in 1840 het vierhonderdjarig bestaan van Gutenbergs boekdrukkunst vierde, kreeg Mendelssohn de opdracht om niet één, maar liefst twee gelegenheidswerken te componeren. Met de Gutenberg Cantata, een feestelijke ode, maar vooral met Lobgezang, een gedurfde kruising tussen een cantate en een symfonie, bevestigde Mendelssohn zijn status als componist in de cultuurstad.

De titel ‘Lobgesang’ – lofzang – verraadt al het jubelende karakter van het werk. Mendelssohn koos ervoor niet Gutenbergs leven centraal te stellen, maar wel zijn werk. Gutenbergs eerste grote drukprestatie was de Bijbel en Mendelssohn selecteerde dan ook een aantal psalmen voor zijn groots opgezette lofrede. Na een instrumentaal begin volgen elf gezongen delen: eerst meditatief en mystiek, maar gaandeweg steeds extatischer. Muziek die ons, net als de boekdrukkunst, vanuit het duister naar het licht leidt.

Praktisch

zaterdag 21 april 2018, 15:00 tot 22:30

Vertrek om 15:00 uur stipt op het Heilig Kruisplein, 1050 Elsene. Afspraak voor de kerk.

Trek goed zittende wandelschoenen aan voor deze lange stadsverkenning

Prijs

€ 65 > wandeling, diner en concert (+26)

€ 50 > wandeling en concert (+26)

€ 30 > wandeling, diner en concert (-26)

€ 15 > wandeling en concert (-26)

meer info

schrijf je in