Ontdek Brussel

Brussels Philharmonic laat je ontdekken

Brussels Philharmonic en Muntpunt delen een grote passie: Brussel in al haar schoonheid, diversiteit en creativiteit tonen aan zoveel mogelijk mensen.

En hoe kan dat beter dan met een wandeling door de stad, een heerlijk diner en een fantastisch concert als afsluiter? Daarom worden de krachten weer gebundeld voor een aantal ‘combi-concerten', die je de hoofdstad zullen tonen zoals je haar nog nooit zag… Welkom in Brussel!

Kijken

UiTinBrussel neemt je mee op een onverwachte tocht door Brussel, in het thema van het concert. Je ontdekt een Brussel dat je nooit meer zal vergeten. 

Proeven

Een stevige wandeling en veel nieuwe indrukken: daar krijgt een mens honger van. Even op adem komen tijdens een lekker diner dus, en bijpraten met de andere deelnemers. 

Luisteren

Brussels Philharmonic in Studio 4 van Flagey: het is altijd een feest. 

Genieten

Verwen al je zintuigen tijdens deze unieke ontdekking van Brusse! Kijk, proef, luister – en vooral: geniet met volle teugen!


Combi-concert Beethoven 7

zaterdag 3 februari 2018

Brussels Philharmonic en Muntpunt tonen Brussel in al haar schoonheid, diversiteit en creativiteit. Het goedgevulde programma op zaterdag 3 februari 2018 in Elsene staat in het teken van kijken, proeven, luisteren… en genieten.

We gaan op wandel met een gids van Korei, vervolgen met een restaurantbezoek (optioneel) en trekken dan naar Studio 4 van Flagey voor een concert van Brussels Philharmonic.

15:00 - 17:30 > Wandeling: Symfonisch ritme aan de Vijvers van Elsene

Het is mooi wonen in het idyllische groen van de Maalbeekvallei. De natuur is hier ‘gerecupereerd’ in vijvers, rotsen, fonteinen, plantsoen en voortuinen. Dit georkestreerde landschap spiegelt zich in het wateroppervlak van de vijvers. De architectuur reflecteert dit alles met sierlijke krullen, maar soms ook met abstracte vormen, dansend in golvende of glooiende lijnen. Te midden van deze symfonische oase is de mondaine pakketboot ‘Flagey’ gestrand, een geluidsfabriek van klank en kleur.

18:30 - 20:00 > Diner

Geniet van een feestmaal in L’Architecte op het Flageyplein (optioneel)

20:15 - 22:30 > Concert: Geniet van Beethoven en het Tweede Pianoconcerto van Saint-Saëns met Brussels Philharmonic o.l.v. Hervé Niquet

De avond begint met een compositie van Paul Dukas. Hij stelde zichzelf voor aan de muzikale wereld met Polyeucte, een ouverture gecomponeerd voor een tragedie van Pierre Corneille.

Saint-Saëns pakte na zijn debuut als dirigent in Parijs uit met een haastig gecomponeerd Tweede Pianoconcerto. Het werk was op tijd klaar, stond op het programma met Saint-Saëns zelf als solist en viel meteen in de smaak van het publiek.

Beethoven wist met al zijn symfonieën te scoren en ook zijn zevende loste de hoge verwachtingen in. Hier en daar waren er kritische stemmen die Beethoven na dit werk rijp vonden voor het gekkenhuis, maar het publiek hield meteen van de ritmische elementen, de spontaniteit en vooral het pakkende allegretto. Benieuwd wat de visie van Hervé Niquet op deze zevende van Beethoven zal zijn.

Praktisch

zaterdag 3 februari 2018, 15:00 tot 22:30

Vertrek om 15:00 uur stipt op het Heilig Kruisplein, 1050 Elsene. Afspraak voor de kerk.

Trek goed zittende wandelschoenen aan voor deze lange stadsverkenning

Prijs

€ 65> wandeling, diner en concert (+26)

€ 50 > wandeling en concert (+26)

€ 30 > wandeling, diner en concert (-26)

€ 15 > wandeling en concert (-26)

meer info

schrijf je in


Combi-concert Charlie Chaplin: Modern Times

zondag 4 maart 2018

11:00 > Bezoek het Museum van Elsene of neem deel aan een workshop voor families

13:00 > Geniet met het hele gezin van een ontspannen middagmaal (optioneel)

15:00 - 17:30 > Kijk naar de iconische film van Charlie Chaplin met live muziek op het podium

meer info

schrijf je in


Combi-concert Mendelssohn: Lobgesang

zaterdag 21 april 2018

15:00 > Wandel tussen woord en beeld in Elsene

18:30 > Geniet van een tussenstop in L’Architecte op het Flageyplein (optioneel)

20:15 - 22:30 > Beleef de gedurfde kruising tussen een cantate en een symfonie

meer info

schrijf je in