Nieuws

09.11.2016

CHOC de l'année 2016

De eerste cd van Brussels Philharmonic onder leiding van Stéphane Denève - 'Pour sortir au jour' - is op 9 november bekroond met een prestigieuze CHOC de l'année 2016 door het magazine Classica.


Het vooraanstaande Franse vakblad Classica beloonde op 9 november de eerste cd van Brussels Philharmonic onder leiding van chef-dirigent Stéphane Denève met een ‘CHOC de l’année’. De cd ‘Pour sortir au jour’ kwam eerder dit jaar uit op het label Deutsche Grammophon en bevat werken van Guillaume Connesson. Tijdens de ceremonie in de Salle Cortot in Parijs mocht Connesson de prijs in ontvangst nemen. 

Overtuigende drie-eenheid

De combinatie Brussels Philharmonic-Stéphane Denève-Guillaume Connesson blijft overtuigen. Brussels Philharmonic had vorig jaar de primeur om als eerste symfonische orkest in België een cd op te nemen voor het prestigieuze label Deutsche Grammophon. De opname doet het goed bij de international pers en ontving eerder al een Diapason d’Or.

Onder de winnaars van dit jaar bevinden zich Matthias Goerne, Daniil Trifonov en het Philharmonia Orchestra. Daarnaast bewees de avond het success van België als muziekleverancier: ook het label Alpha, dat eerder de cd ‘Beethoven Sonatas’ van Julien Libeer en Lorenzo Gatto uitbracht, alsook Collegium Vocale Gent en De Filharmonie mochten een CHOC in ontvangst nemen.


Tracklist

I. Flammenschrift [9:37]
Pour sortir au jour, concerto for flute and orchestra:
II. Danse processionnelle [3:29]
III. Entrée dans la Douat [8:06]
IV. Danse de la Justification [1:48]
V. La balance des Dieux [5:24]
VI. Danse dans les champs de lalou [5:12]
VII. E chiaro nella valle il fiume appare [10:34]
VIII. Maslenitsa [8:11]

Guillaume Connesson, compositie
Brussels Philharmonic, Stéphane Denève
Mathieu Dufour, fluit

Bestel nu

Pour sortir au jour is verkrijgbaar in de bekende platenzaken en online via:

Fnac  Amazon  Spotify  Google Play iTunes  Quobuz