Nieuws

13.02.2017

Drie Grammy's voor Guerrero

Chef-dirigent van Nashville Symphony en vaste gastdirigent van Brussels Philharmonic, Giancarlo Guerrero wint maar liefst 3 Grammy's tijdens de 59ste Grammy Award Ceremony in Los Angeles.


Gisteren werd in Los Angeles de 59ste Grammy Awards Ceremony gehouden. Bij de winnaars een oude bekende van Brussels Philharmonic: dirigent Giancarlo Guerrero mag met de cd ‘Daugherty: Tales of Hemingway’, opgenomen met ‘zijn’ Nashville Symphony, maar liefst drie Grammy’s op zijn palmares schrijven: 'Best Classical Instrumental Solo', 'Best Classical Compendium' en 'Best Contemporary Classical Composition'.

Giancarlo Guerrero, die afgelopen week nog op het podium in Flagey stond met Brussels Philharmonic, was zelf niet aanwezig bij de ceremonie maar werd door solist Zuill Bailey bedankt voor het dirigeren van een “onvergetelijke” uitvoering. Chef-dirigent van Brussels Philharmonic Stéphane Denève was voor zijn opname ‘1930s Violin Concertos, Vol. 2’ genomineerd in de categorie ‘Best Classical Instrumental Solo’. Guerrero, die al sinds 2011 jaarlijks met Brussels Philharmonic samenwerkt, heeft intussen een indrukwekkende reeks Grammy’s verzameld:

  • 2011 ‘Best Orchestral Performance’ voor de opname van ‘Daugherty: Metropolis Symphony; Deux ex Machina’ 
  • 2012 ‘Best Classical Instrumental Solo’ voor de opname van ‘Schwantner: Concerto For Percussion & Orchestra’
  • 2016 ‘Best Classical Compendium’ voor de opname van ‘Paulus: Three Places Of Enlightenment’

Guerrero staat bekend als  fervent voorvechter van 21ste eeuwse muziek, een passie en overtuiging die hij deelt met Brussels Philharmonic en chef-dirigent Stéphane Denève. Hij werkt graag en regelmatig samen met de meest vooraanstaande hedendaagse componisten uit de Verenigde Staten, waaronder John Adams, John Corigliano en Jennifer Higdon.

De samenwerking met Brussels Philharmonic startte dan ook met een creatie: in 2011 dirigeerde hij in Flagey de première van Groove voor percussie en orkest van Wim Henderickx. Bijzonder geliefd bij zowel musici als publiek komt hij sindsdien elk seizoen terug naar België voor de meest uiteenlopende projecten met het orkest. Afgelopen week dirigeerde hij nog het openingsconcert van de Flagey Piano Days in Brussel, en eind april keert hij terug bij Brussels Philharmonic voor onder andere de het Concerto for Piano and Orchestra (2010) van Belgisch componist Robert Groslot. Guerrero: “Brussels Philharmonic is een van mijn favoriete orkesten om mee samen te werken. Na alle jaren van samen musiceren, voel ik een steeds sterkere band met ze.” 

Brussels Philharmonic feliciteert Giancarlo Guerrero van harte met deze nieuwe Grammy’s!

Raadpleeg onze kalender voor meer informatie over onze volgende concerten met Giancarlo Guerrero.