Nieuws

Focus op cello: Edgar Moreau terug te gast bij Brussels Philharmonic

Edgar Moreau maakt zijn Belgisch debuut: de rising star is slechts 22 jaar en heeft nu al een indrukwekkende carrière en prijzenkast. Samen met Brussels Philharmonic speelt hij het beestachtig moeilijke celloconcerto van Shostakovich .


Het zal een blij weerzien worden: vorig seizoen deelde de piepjonge Edgar Moreau voor het eerst het podium met Brussels Philharmonic tijdens een succesvolle tournee door Duitsland. Publiek, critici maar ook onze eigen musici waren zodanig onder de indruk van het spel en het enthousiasme van deze jonge virtuoos dat we hem meteen uitnodigden om terug te komen. 

Moreau heeft een indrukwekkend traject achter de rug:  prijzen op de Tchaikovskywedstrijd (Moskou) en de Rostropovich Cellowedstrijd (Parijs). Op de prestigieuze Victoires de la Musique werd hij uitgeroepen tot 'Nieuw Talent van het Jaar' en 'Solo Instrumentalist van het Jaar’. Tot zijn muzikale partners mag hij Valery Gergiev, Jean-Claude Casadesus, het Quator Ébène en Nicholas Angelich rekenen. Eerder dit jaar gaf Moreau zijn recital debuut in New York, en kreeg hij een ECHO Klassik, de meest befaamde muziekprijs in Duitsland. Het jonge talent mag vandaag de dag dan ook een vaste waarde worden genoemd in de cellowereld en we vinden het een hele eer dat hij met Brussels Philharmonic zijn concertdebuut in België zal geven! 

lees meer over Edgar Moreau

Sowieso staat dit seizoen voor Brussels Philharmonic de cello centraal: het orkest zal onder leiding van chef-dirigent Stéphane Denève de laureaten van de allereerste cello editie van de Koningin Elisabethwedstrijd begeleiden tijdens de finaleweek in BOZAR in juni 2017.


Programma

Takashi Yoshimatsu – Threnody to Toki
Dmitri Shostakovich – Celloconcerto nr. 1 in Es, op. 107
Dmitri Shostakovich – Symfonie nr. 5 in d, op. 47 

Artiesten

Brussels Philharmonic
Tadaaki Otaka, dirigent
Edgar Moreau, cello

Datum & Locatie

vr 18 november – 20:15 | Brussel  Flagey Studio 4 | flagey.be

  • 19:30 Meet the Artist met Sander De Keere (Klara)
  • pre & post-concert: Street Food Company

meer info & tickets