05.04.2018

Tweeling Maarten en Thomas op bezoek bij Brussels Philharmonic

Een hartverwarmende kijk op het leven als jongparkinsonpatiënt en als tweeling, die niet enkel de tijd van hun leven hebben maar ook stilstaan bij het verleden en de toekomst. Bekijk de aflevering deze vrijdag om 19u40 op Eén!

De Antwerpse Maarten (uit Lier) is een 38-jarige papa van 2 kindjes, levensgenieter pur sang, de helft van een identieke tweeling, en… parkinsonpatiënt sinds zijn 29ste. Een vreselijke ziekte waardoor de zenuwcellen in de hersenen afsterven, wat het functioneren van de spieren en het regelen van emoties erg bemoeilijkt. Maartens diagnose als jongparkinsonpatiënt heeft een grote impact op zijn leven: hij moest zijn job als vertegenwoordiger en vele dromen opgeven, en de fysieke beperkingen worden steeds groter. Maar door zijn fantastische gezin en zijn tweelingbroer Thomas blijft hij niet bij de pakken neerzitten.

Tot hun 29ste deden Maarten en Thomas alles samen. Ze zijn vastbesloten om, zolang het nog kan, er samen op uit te trekken. Welke dromen staan op deze bucketlist? De broers proberen hun vioolkunsten terug op punt te krijgen voor een concert met Brussels Philharmonic, halen hun beste grappen boven als stand-up comedians, en rollen naar de overwinning in een zeepkistenrace. Maar ze zoeken ook het avontuur op en maken enkele jongensdromen waar: zo willen Maarten en Thomas tennissen tegen de Franse tennislegende Yannick Noah, trekken ze nog een keertje op scoutskamp, doen ze aan canyoning in Spanje, brouwen ze hun eigen bier, en willen ze varen met een Riva-speedboot op het Comomeer.

Het resultaat is een eerlijke, hartverwarmende kijk op het leven als jongparkinsonpatiënt en als tweeling, die niet enkel de tijd van hun leven hebben maar ook stilstaan bij het verleden en de toekomst.

Op vrijdag 6 april 2018 zullen Maarten en Thomas te bewonderen zijn aan de zijde van Brussels Philharmonic in De bucketlist van Iedereen beroemd.

Iedereen beroemd, van maandag t.e.m. zaterdag om 19u40 op Eén.

Bekijk de trailer