Nieuws

22.01.2015

Iedereen weg van Denève

Geslaagd concert in Flagey: publiek gaat uit zijn dak voor 21ste- eeuws repertoire met dreamteam Stéphane Denève (dirigent), Jérôme Pernoo (cellist) en Guillaume Connesson (componist)!


Een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van Brussels Philharmonic: na een rijk avantgardistisch verleden waarin Stravinsky, Bartók & co in hun gloriedagen zelf voor het orkest stonden, speelden we afgelopen weekend opnieuw een concert, met repertoire van vandaag, dat voor altijd in het geheugen van het publiek gegrifd staat. Op het programma: Blue Cathedral van Jennifor Higdon, al meer dan 600 keer gespeeld over heel de wereld, en het Celloconcerto van de Franse componist Guillaume Connesson – die de Belgische première van zijn werk zelf bijwoonde, en na eafloop een bijzonder enthousiaste reactie van publiek én musici kreeg.

Gunther Broucke, intendant:
“Het gebeurt niet elke dag dat een hedendaagse compositie over heel de wereld op staande ovaties wordt onthaald. Ook in België werd Connesson’s Celloconcerto enthousiast verwelkomd. En dat er bij de Belgische première van een 21ste-eeuws werk de laatste beweging gebist wordt, is ongezien. We zijn bijzonder blij met dit succes, omdat het onze artistieke visie bevestigt om vanaf volgend seizoen tijdens elk concert met onze nieuwe chef-dirigent 21ste eeuwse muziek te programmeren. ”

Bedankt aan iedereen die er bij was! 

Graag delen we enkele impressies van dit ook voor ons zeer bijzondere concert:

Enkele reacties uit het publiek & de pers

>> ik was enorm trots op ‘mijn’ orkest (een muzikant in de zaal) >> Het was Supervrijdag. Een belevenis én een happening  >> Een ‘graaf’ concert…  >> Wat een trip – en wat een ontdekking van de 21ste eeuw: een echte beleving  >> Une soirée de rêve. Quelle découverte!  >> Onvergetelijk. De energie spatte er af… >> Lees het interview met Stéphane Denève in Le Soir

>> Bekijk ook een interview met Stéphane Denève en Camille De Rijck

De volgende afspraak met Stéphane Denève

Stéphane Denève geeft zijn eerste concert als chef-dirigent van Brussels Philharmonic op 14 september 2015 in Flagey. Meer verklappen we nog niet, behalve dit: er zal opnieuw een 21ste-eeuwse werk op het programma staan, waarvan we je nu al kunnen beloven dat het iedereen van zijn stoel zal blazen.