Nieuws

14.03.2018

Muziekpersoonlijkheid van het Jaar

Stéphane Denève, Muziekdirecteur van Brussels Philharmonic, is bekroond met muziekprijs De Klara voor Muziekpersoonlijkheid van het Jaar. Proficiat, maestro!


Stéphane Denève, muziekdirecteur van Brussels Philharmonic, is winnaar van De Klara voor Muziekpersoonlijkheid van het Jaar. Volgens de jury geeft Denève “Brussels Philharmonic opnieuw de trots en de uitstraling die dit orkest verdient, zowel op als naast het podium, in binnen- als in buitenland.” Stéphane Denève mocht de prijs in ontvangst nemen uit handen van Klara Nethoofd Chantal Pattyn in bijzijn van Minister van Cultuur Sven Gatz.

De Klara’s werden vanavond voor de achtste keer uitgereikt. Voor het eerst sloegen Klara en het Klarafestival de handen in elkaar. Samen met de deelnemende partners Bozar, Concertgebouw Brugge, deSingel en Flagey, geven zij met De Klara’s een blijk van waardering en erkenning aan al wie zich in 2017 in de klassieke muziek, jazz en wereldmuziek heeft laten opmerken.

Beluister het portret van Stéphane Denève in Boetiek Klassiek (Klara) op zaterdag 24 maart.

Proficiat aan onze Maestro en alle winnaars van vanavond!

lees meer over De Klara's

Brussels Philharmonic en Stéphane Denève staan vrijdagavond 16 maart in Flagey met het concert Angelich plays Brahms. Meer info & tickets.