Nieuws

10.02.2015

New York, New York

Grote première: het Lincoln Center verwelkomt Stéphane Denève voor zijn debuut met het New York Philharmonic Orchestra.


Een tournee door de Verenigde Staten lijkt een triomftocht te gaan worden voor de toekomstige chef-dirigent van Brussels Philharmonic. Samen met pianist en goede vriend Jean-Yves Thibaudet wist Stéphane Denève alvast de luisteraars in St.Louis te vervoeren. De critici waren het eens dat Denève "één van de meest spannende dirigenten op de internationale scene van vandaag" is, aldus de St.Louis Post-Dispatch. New York, Philadelphia en Boston roepen.

Vriendentrio

Een voorvechter van hedendaagse muziek, Denève kiest voor het Piano Concerto No.3 van James MacMillan, dat hij zelf, tot groot genoegen van het publiek, op het podium inleidt samen met Thibaudet. Dat ook MacMillan een vriend is maakt de optredens extra bijzonder. Denève: "Het betekent extreem veel voor mij dat ik deze hechte vrienden bij mij kan hebben voor mijn debuut en de uitvoering van dit stuk, waar wij zo hard in geloven en van houden.”

Debuut

In de Avery Fisher Hall van het befaamde Lincoln Center zal Denève 11, 12 en 13 februari aantreden met werk van Fauré, MacMillan en de vierde symfonie van Tchaikovsky. Het debuut met het New York Philharmonic Orchestra belooft drie wervelende avonden te worden.  De dirigent zelf kijkt er naar uit: "Ik verheug mij op deze interessante mix van het rijke verleden en de hele moderne open geest van de New York Philharmonic."

Stéphane Denève zal eerst nog Europa en Tokio aandoen, alvorens hij op 14 september 2015 neerstrijkt voor het eerste concert met zijn Brussels Philharmonic.

>> Bekijk hier de agenda van Denève