Nieuws

23.10.2014

Nieuwe CD met Cliff Martinez

Film Fest Gent & Brussels Philharmonic presenteren een gloednieuwe CD met de beste scores van Cliff Martinez gearrangeerd voor orkest!


Cliff Martinez is een sleutelfiguur in de hedendaagse filmmuziek. Hij speelde bij Red Hot Chili Peppers, maar was ook drummer bij Captain Beefheart, The Dickies, Lydia Lunch en The Weirdos. Zijn experimentele elektronische filmmuziek droeg bij aan verschillende cinematografische meesterwerken. 

Hij is huiscomponist van Steven Soderbergh ('sex, lies and videotape', 'Traffic', 'Kafka', 'Contagion', 'The Limey', 'Solaris') en sinds enkele jaren ook componist bij de visionaire Deense regisseur Nicolas Winding Refn, voor wie hij de soundtrack van ‘Drive’ en ‘Only God Forgives’ componeerde.

Martinez’ scores voor ‘Spring Breakers’, ‘Arbritage’ en ‘The Company You Keep’ (alle drie uitgegeven door MILAN) passeerden ook niet onopgemerkt. Eind dit jaar laat hij opnieuw van zich horen, hij componeerde namelijk de soundtrack voor de eerste TV-serie van Steven Soderbergh, ‘The Knick’ (met Clive Owen) die ook zal worden uitgegeven door MILAN.

Dit Film Fest Gent album brengt zijn beste soundtracks samen (‘Solaris’, ‘Only God Forgives’, ‘The Company You Keep’, ‘Contagion’, ...), samengesteld voor een orkest en uitgevoerd door Brussels Philharmonic onder leiding van Dirk Brossé.

Film Fest Gent en Brussels Philharmonic presenteren ‘Het beste van Cliff Martinez’. Het album wordt aangeboden in de Film Fest Gent webshop vanaf woensdag 8 oktober en natuurlijk ook op de World Soundtrack Awards op 25 oktober 2014 in Kuipke Gent. 

>> beluister Cliff Martinez online op soundcloud!

>> bestel de cd online via de webshop van Film Fest Gent!