Nieuws

07.03.2018

"Putting the music first"

Op 16 maart speelt Nicholas Angelich het tweede pianoconcerto van Brahms in Flagey. Een werk vol uitdagingen, zowel technisch als naar maturiteit toe.


 • Nicholas Angelich zette zich voor het eerst achter de piano als vijfjarige uk. Het bleek een schot in de roos te zijn, want twee jaar later gaf hij al zijn eerste concert, een pianoconcerto van Mozart mét begeleiding van een kamermuziekensemble.  

De Amerikaanse Angelich studeerde verder in Europa bij enkele van de grootste docenten, en behaalde prijs na prijs op internationale wedstrijden. Intussen verdeelt hij zijn tijd tussen kamermuziek, waar hij een grote liefde voor heeft, recitals en de grote orkesten van deze wereld.

Het 2de Pianoconcerto van Brahms heeft een speciale plaats in zijn hart: als student aan het conservatorium in Parijs liet hij Brahms’ meer romantische en dramatische 1ste concerto links liggen, en startte met het meer complexe 2de concerto. Waarom? “Ik kende het werk zeer goed, ik had het samen met mijn ouders vaak beluisterd en had ook verschillende opnames." 

Het werk staat bol van de uitdagingen, zowel technisch als naar maturiteit toe. Het is bijna een symfonie, met ‘piano obbligato’. Dat betekent dat het contact met de dirigent en het samenspel met het orkest van absoluut belang zijn: de eenheid staat voorop, niet de individualiteit van de solist. Maar als het werkt, en bij Angelich werkt het keer op keer, krijg je magie"

Klassiekezaken.nl

“Op het eerste gehoor lijkt Angelichs spel uiterst spontaan. Wanneer je doorluistert, blijkt dat daarachter een scherp intellect en feilloze intuïtie schuilgaan. Hoofd, hart en handen zijn volmaakt in balans. Hier moeten vele jaren voorbereiding aan ten grondslag liggen. Het bewijs is geleverd: wachten loont."

Date & Locatie

Vr 16 maart 2017 – 20:15 | Brussel Flagey

 • 19:30 – Meet the Artist: Sander De Keere & Stéphane Denève
 • Wolfgang – ontdek wat je hoort! (Strauss)
 • pre & post concert – food & drinks by The Street Food Company
 • post concert music – Schubert lieder door Conor Biggs

  info & tickets

   

  Facebook event