Nieuws

22.05.2017

Stéphane Denève artiest van de week

Onze chef-dirigent Stéphane Denève is vanaf maandag 22 mei de artiest van de week in Maestro. Beluister hier de uitzendingen!


Vanaf maandag 29 mei staat Brussels Philharmonic onder leiding van chef-dirigent Stéphane Denève 6 avonden lang op het podium in de Henry Leboeufzaal in BOZAR, samen met de 12 finalisten van de Koningin Elisabethwedstrijd. Ter voorbereiding van deze finaleweek zet Klara-programma 'Maestro' onze maestro in de kijker als 'artiest van de week'.

Beluister hier de uitzendingen

22 mei

"Stéphane Denève, de dirigent die vanaf volgende maandag zes dagen op rij de dirigent van de Elisabethwedstrijd (de finale) is, heeft er duidelijk zin in net als iedereen bij Brussels Philharmonic. En dat ze zes avonden op rij ook een nieuw stuk klassieke muziek mogen spelen, dat klopt helemaal met de filosofie van het orkest."

Met onder andere de Derde Symfonie van Albert Roussel en L'enfant prodigue: Cortège et air de danse van Debussy.

23 mei

Stéphane Denève: "I am so pleased because I love my orchestra and they are in great shape. They are so motivated, they are so hungry for music, and I feel this comes at a right time. It is a great historical moment for the Queen Elisabeth Competition and for the Brussels Philharmonic."

Met onder andere de Symfonische Dansen van Sergej Rachmaninov en Pavane pour une infante défunte van Maurice Ravel.

24 mei

Arthur en Lucas Jussen: "Als er een man is die ons heeft geleerd om Poulenc te begrijpen, dan is hij het wel geweest. Het is een fantastische persoonlijkheid en een geweldige musicus. Zijn hele wezen voelt Poulenc, dat voel je aan alles. En hij kan dat zo goed overbrengen op andere musici, niet alleen op ons maar ook op het orkest."

Met onder andere het Concerto voor twee piano's en orkest van Francis Poulenc en Variations symphoniques voor piano en orkest van César Franck.

25 mei

Met onder andere La Valse van Maurice Ravel en Jeux van Claude Debussy.

26 mei

"De Franse sympatico met de wuivende blonde krullen en spontane glimlach. Een ontwapenende verschijning. Maar onderschat u zijn sterke persoonlijkheid vooral niet, bij Brussels Philharmonic kunnen ze er van meepraten."

Met onder andere Pour une fête de printemps van Albert Roussel.


meer info