Nieuws

05.05.2017

Zelfde dag, zelfde succes

Afgelopen vrijdag werd zowel het concert van het Vlaams Radio Koor als dat van Brussels Philharmonic met veel lof onthaald door het publiek.


Op vrijdag 28 april stond het orkest met 'Le Sacre du printemps' in Studio 4 Flagey, terwijl op hetzelfde moment het koor optrad met 'Les Femmes' in Abdij Ter Kameren. Beide concerten werden met succes onthaald door het publiek en onze musici werden overspoeld door de meeste mooie reacties. Hieronder een greep uit de leukste berichten:

Steeds weer zijn we verrast door het Vlaams Radio Koor. We hebben alweer een bijzondere avond beleefd met jullie. Het was een sublieme uitvoering bovendien in het goed gekozen kader van Abdij Ter Kameren. Zelfs met het openbaar vervoer was het geen probleem om er te geraken. Proficiat dames, en natuurlijk ook proficiat aan H. Niquet en de medewerkers achter de schermen. Zeker tot ziens

Doordachte, geslaagde voorstelling op een unieke locatie. Reeds van in de beginne had ik zin om mij aan te sluiten bij deze strenge orde, zo kon meerdere malen genieten van deze liturgische zangen. Dank U wel.

Ik ben heel blij met het geweldige optreden van jullie koor gisterenavond op een unieke plek! Dit zal ik blijven herinneren

Zéééér goed idee om voor dit concert de artiesten één voor één en met een interval te laten intreden. Geen applaus, wat onmiddellijk een héél andere en ingetogen sfeer schept. Zoals altijd, fantastische stemmen en schitterend orgelspel. Formidabel concert, waarvoor dank!

Thank you very much for this excellent production! The music was so beautiful and the singers were singing with angelic, full of harmony voices.


Dankzij het winnen van een wedstrijd konden wij voor de eerste maal live kennis maken met Brussels Philharmonic, en dan nog met prachtige uitvoering van Jan Michiels en de uitvoering van Le Sacre du printemps. Mede door de plaats in de zaal (stalles op podium naast de hoorns), zo kort bij de muzikanten, met zicht op een meesterlijke dirigent, was het uitzonderlijk genieten. Het was een rijke ervaring om zo’n beetje bij op het podium te zitten zonder zelf te moeten spelen. Het is ook fijn om de uitvoerders te zien genieten van hun prestatie. Je mag gerust eens een uitvoering van dit concert plannen in de nieuwe Elisabethzaal in Antwerpen. Zou wel passen samen met een uitvoering van Aquarius’dream van Wim Henderickx. En nu hop naar de Koningin Elisabethwedstrijd.

Nogmaals van harte dank voor de vrijkaarten (en de fijne extraatjes) en dikke proficiat voor de PRACHTIGE productie (Groslot/Stravinsky) voorbije vrijdag in Flagey!! Onvergetelijke avond, wat een TOP-orkest...

Merci pour ce concert exceptionnel, éclatant, et toute l’énergie du Maestro et de ses musiciens!! Quelle expérience exceptionnelle!! Merci Merci Merci

Quelle belle soirée. Un orchestre au top. A tres bientôt.

Tout d’abord: merci!!!
Merci pour cette superbe invitation,
merci pour votre dynamisme,
bref..MERCI pour ces moments de pur bonheur!
Avec VOUS le monde est beau.

I particularly enjoyed the maestro Giancarlo Guerrero's introduction. He put us right in the mood and the words he pronounced were exactly the way he conducts the orchestra. Very precise, to the point, energetic, so 200% certain of their meaning, ... making listeners even more happy to enter the concerthall.

Dit was een bijzonder aangename avond met de gepassioneerde dirigent Giancarlo Guerrero die geen partituur nodig heeft en ons de ganse voorstelling wist te boeien. Prachtige uitvoering van Le Carnaval romaine en het Pianoconcert. Le Sacre du printemps werd met grote inzet en overgave uitgevoerd. Een oprechte proficiat voor het orkest! Bedankt dat ik het mocht meemaken.Bedankt aan iedereen die erbij was!