Scorings

Scoring from the heart of Europe

Een hart voor filmmuziek

Brussels Philharmonic heeft al lang een speciaal plekje in het muzikale hart voor filmmuziek en -componisten. Dankzij de nauwe samenwerking met Film Fest Gent, waarbij het orkest een cruciaal element is gebleken in het wereldwijde succes van de World Soundtrack Awards, werkten we samen in de studio en op het podium met grote componisten zoals Howard Shore, Hans Zimmer, Angelo Badalamenti, Craig Armstrong, Alan Silvestri en vele andere.

Deze samenwerkingen mondden uit in cd-opnames, soundtracks en concerten. In totaal meer dan 40 verschillende projecten in België, Frankrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk in de voorbije twee jaar!

De internationale erkenning die Brussels Philharmonic intussen kreeg voor deze filmmuziek is groot: een Golden Globe voor The Aviator van Martin Scorsese (2005), en een Oscar voor The Artist (2011).

Brussels Philharmonic op IMDB

Recente credits

Emperor (2016) - muziek van Abel Korzeniowski
Brimstone (2016) - muziek van Tom Holkenborg
The Kaiser’s Last Kiss (2016) - muziek van Ilan Eshkeri
High-Rise (2016) - muziek van Clint Mansell
Lazarus (2016) - muziek van Lucas Vidal
Le Coeur en Braille (2016) - muziek van Philippe Jakko
Les Naufragés (2016) - muziek van Ludovic Bource
Marguerite (2015) - muziek van Ronan Maillard
L'étudiante et Monsieur Henri (2015) - muziek van Ivan Calberac
Cafard (2015) - muziek van Hans Helewaut
Robinson Crusoe (2015) - muziek van Ramin Djawadi


Film Fest Gent

Al meer dan 10 jaar is Brussels Philharmonic het trotse huisorkest van het Internationaal Filmfestival Gent. We spelen onder meer elk jaar een groots concert in het kader van de World Soundtrack Awards, die sindsdien tot een internationale referentie zijn uitgegroeid. Telkens weer opnieuw trekken de WSA namen zoals Alberto Iglesias, Howard Shore en Elliot Goldenthal  aan.

Film Fest Gent en Brussels Philharmonic zetten in de jaarlijkse filmmuziek-cd telkens een grote filmmuziekcomponist in de kijker. Zo bundelden Craig Armstrong (Moulin Rouge!), Mychael Danna (Little Miss Sunshine), Angelo Badalamenti (Mulholland Drive), Shigeru Umebayashi (House of Flying Daggers) en Gabriel Yared (The English Patient) al hun mooiste muziek.

In 2013 stelden Film Fest Gent en Brussels Philharmonic een compilatie-cd voor met een ode aan Scorsese: een regisseur met een eigenzinnige muzikale smaak. Editie 2014 was gewijd aan Cliff Martinez, Amerikaanse filmmuziekcomponist en ex-drummer van de rockband Red Hot Chili Peppers. In 2015 was het de beurt aan Alan Silvestri, in 2016 volgde Ryuichi Sakamoto (componist van o.m. The Revenant). Dit jaar is gewijd aan Terence Blanchard, bekend van de films van Spike Lee.


Live in concert

Dit jaar op het programma: E.T. the Extra-Terrestrial, Modern Times, en meer... Bekijk het overzicht van alle filmconcerten in 17/18.


In de pers

"La reconstruction sonore est d’une fidélité remarquable" [over de soundtrack van Marguerite]
Diapason, FR, 2015

"Catherine Frot zong ook, zo vals mogelijk, de zanglijnen zelf in, terwijl het Brussels Philharmonic de oorspronkelijke muziek interpreteerde, met een even treffende als hilarische versie van Mozarts ‘De aria van de koningin van de nacht’."
De Standaard, 2015

"Ghent’s affinity for the traditional orchestral score was beautifully demonstrated by the event’s house band of sorts, the world-class Brussels Philharmonic"
Variety Magazine, VS, 2014

"Brussels Philharmonic rondt haar eerste seizoen na de Oscartriomf van 'The Artist' in glans af. Gunther Broucke: “In alle stilte hebben we het voorbije jaar zeker vijftien filmproducties opgenomen. Parade’s End en The White Queen, onder meer. We streven ernaar om in Vlaanderen een centre of excellence te worden dat de opname van filmmuziek internationaal op de kaart zet.”
De Morgen, 2013 

"Het Brussels Philharmonic speelde heerlijk. Geleid door Dirk Brossé voelt dat orkest zich als een vis in het water in de diepe vijver van de filmmuziek."
Het Nieuwsblad, 2011

"The music is performed by a fantastic orchestra!" [Gabriel Yared over Brussels Philharmonic tijdens Film Fest Gent]
Hollywoodreporter, VS, 2011


Original Soundtracks

Achter de schermen

Een van onze favorieten

Angelo Badalamenti Concert

Film Fest Gent