Film

Scoring Flanders

Scoring Flanders is een samenwerking tussen Galaxy Studios, Film Fest Gent en Brussels Philharmonic, en heeft als missie het uitbouwen, verrijken en stimuleren van de kunst van het componeren voor visuele media. Daarnaast wil het Vlaanderen promoten als dé internationale bestemming voor de productie van film scores voor alle media platformen. 

Onder meer dankzij deze unieke samenwerking groeide Brussels Philharmonic de laatste jaren uit tot een belangrijke speler in het opnemen van muziek voor film, televisie en videogames. Als huisorkest van het gerenommeerde Film Fest Gent, het enige filmfestival met een duidelijke focus op filmmuziek, stond Brussels Philharmonic op het podium en in de studio met legendarische namen uit de filmmuziekwereld als Howard Shore, John Williams, Alberto Iglesias of Alexandre Desplat.

Een eerste belangrijke mijlpaal was de Golden Globe voor de muziek van The Aviator (Martin Scorsese, muziek door Howard Shore), later gevolgd door de Academy Award voor de muziek van The Artist (Michel Hazanavicius, muziek door Ludovic Bource). Intussen werd die lijst aangevuld met credits voor talloze films, series, games en zelfs pretparkattracties: je hoort de symfonische muziek die Brussels Philharmonic opneemt op vele onverwachte plaatsen...

Recente credits

Emperor (2016) - muziek van Abel Korzeniowski
Brimstone (2016) - muziek van Tom Holkenborg
The Kaiser’s Last Kiss (2016) - muziek van Ilan Eshkeri
High-Rise (2016) - muziek van Clint Mansell
Lazarus (2016) - muziek van Lucas Vidal
Le Coeur en Braille (2016) - muziek van Philippe Jakko
Les Naufragés (2016) - muziek van Ludovic Bource
Marguerite (2015) - muziek van Ronan Maillard
L'étudiante et Monsieur Henri (2015) - muziek van Ivan Calberac
Cafard (2015) - muziek van Hans Helewaut
Robinson Crusoe (2015) - muziek van Ramin Djawadi


Film Fest Gent

Al meer dan 10 jaar is Brussels Philharmonic het trotse huisorkest van het Internationaal Filmfestival Gent. We spelen onder meer elk jaar een groots concert in het kader van de World Soundtrack Awards, die sindsdien tot een internationale referentie zijn uitgegroeid. Telkens weer opnieuw trekken de WSA namen zoals  Alberto Iglesias, Howard Shore en Elliot Goldenthal  aan.

Jaarlijks  richten we ook samen de spots op een beroemde filmcomponist (zoals Gabriel Yared, Angelo Badalamenti, Craig Armstrong, Mychael Danna, Shigeru Umebayashi, Cliff Martinez en Alan Silvestri) door een bloemlezing uit hun hele oeuvre op te nemen in de cd-reeks 'For The Record'.


Live in concert

Dit jaar op het programma: The Artist, Casablanca en veel meer... Bekijk het overzicht van alle filmconcerten in 16/17.


In de pers

La reconstruction sonore est d’une fidélité remarquable [over de soundtrack van Marguerite]
Diapason, FR, 2015

Catherine Frot zong ook, zo vals mogelijk, de zanglijnen zelf in, terwijl het Brussels Philharmonic de oorspronkelijke muziek interpreteerde, met een even treffende als hilarische versie van Mozarts ‘De aria van de koningin van de nacht’.
De Standaard, 2015

Ghent’s affinity for the traditional orchestral score was beautifully demonstrated by the event’s house band of sorts, the world-class Brussels Philharmonic
Variety Magazine, VS, 2014

Brussels Philharmonic rondt haar eerste seizoen na de Oscartriomf van 'The Artist' in glans af. Gunther Broucke: “In alle stilte hebben we het voorbije jaar zeker vijftien filmproducties opgenomen. Parade’s End en The White Queen, onder meer. We streven ernaar om in Vlaanderen een centre of excellence te worden dat de opname van filmmuziek internationaal op de kaart zet.”
De Morgen, 2013 

Het Brussels Philharmonic speelde heerlijk. Geleid door Dirk Brossé voelt dat orkest zich als een vis in het water in de diepe vijver van de filmmuziek.
Het Nieuwsblad, 2011

"The music is performed by a fantastic orchestra!" [Gabriel Yared over Brussels Philharmonic tijdens Film Fest Gent]
Hollywoodreporter, VS, 2011


Original Soundtracks

Achter de schermen

Een van onze favorieten

Angelo Badalamenti Concert

Film Fest Gent