Recordings

Welkom bij Brussels Philharmonic Recordings

Via zijn eigen label, Brusselss Philharmonic Recordings, wil Brussels Philharmonic referentieopnames maken van het grote orkestrepertoire en deze breed verspreiden.

Brussels Philharmonic beheerst het volledige orkestrepertoire van Beethoven tot nu. De programma’s van de eerste vierCD’s, onder leiding van toenmalig chef-dirigent en huidig Chef Emeritus Michel Tabachnik, omvatten dan ook de pilaren van het grote orkestrepertoire.

In tweede instantie zullen reeksen met een inhoudelijke lijn worden uitgebracht. Het accent zal op de XXste eeuw komen te liggen. De band met Brussel, en specifiek het Flageygebouw, waar o.a. Bartok en Strawinsky Belgische creaties van hun eigen werken hebben gedirigeerd met het toenmalige omroeporkest, zal zo speciaal in de kijker worden gezet.

Partners

Brussels Philharmonic is dan ook blij om met toegewijde partners in zee te gaan: Evil Penguin Records uit Mechelen, waarmee het ensemble al tien jaar lang succesvol samenwerkt, zal de opnames verzorgen. New Arts International zorgt voor de distributie. Daarnaast staat IODA (Independent Online Distribution Alliance) uit San Francisco in voor de distributie naar online platformen. De opnames van Brussels Philharmonic Recordings zullen aangeboden worden op meer dan 100  digitale platformen zoals Classical Archives, Amazon Disc-On-Demand,  eMusic, FNAC, I-Tunes, Mediatheque en Napster.