Duitse bariton André Morsch studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Margreet Honig en aan de Nieuwe Opera Academie in Den Haag. Hij is voormalig lid van William Christie's Le Jardin des Voix. Morsch is prijswinnaar van onder andere de Internationaler Wettbewerb für Liedkunst in Stuttgart (Eerste Prijs en Hermann-Reutter Prijs) en de Académie Ravel in Saint-Jean-de-Luz (Prix Bernac).

Tussen 2011 en 2018 was hij verbonden aan de Oper Stuttgart, waar hij verschillende rollen vertolkte, onder meer: Leporello/Don Giovanni, Papageno/Die Zauberflöte, Figaro/Le Nozze di Figaro, Figaro/Il Barbiere di Siviglia, Harlekin/Ariadne auf Naxos, Achille/Giulio Cesare, Schaunard/La Bohème, Dandini/La Cenerentola, Verva in Janáček’s Osud, Cithéron/Platée, Dr Falke/Die Fledermaus, Der Graf in Boesmans' Der Reigen, Guglielmo/Cosi fan tutte, Pluto in Offenbach’s Orphee aux enfers, en recent Malatesta in een nieuwe productie van Don Pasquale door Jossi Wieler, en Fernando Ormez in de wereldpremière van Toshio Hosokawa’s Erdbeben.Träume, conducted by Sylvain Cambreling and directed by Jossi Wieler.

Recente concertengagementen zijn een Europese tournee als Adam in Haydn’s Schöpfung met Thomas Hengelbrock en de Balthasar-Neumannensembles, Bach’s Weihnachtsoratorium met Marcus Creed en het Danish Radio Symphony Orchestra, Brahms’ Deutsches Requiem met het Orkest van de Achttiende Eeuw, en Schubert’s Stabat Mater met het Radio Filharmonisch Orkest onder leiding van James Gaffigan in het Concertgebouw Amsterdam. In recital, werkt hij regelmatig samen met Julius Drake.

In 2018/19, keert André Morsch terug naar De Nationale Opera Amsterdam als Thésée in Enescu’s Oedipe, onder leiding van Marc Albrecht. Daarnaast maakt hij zijn debuut als Plutone in Legrenzi’s La Divisone del Mondo, onder leiding van Christophe Rousset aan de Opéra National du Rhin, en in Nancy en Versailles. Hij zingt ook de wereldpremière van Jan Mueller Wieland’s Maria met de Balthasar-Neumannensembles en Thomas Hengelbrock op het Ruhrtriennale Festival; zingt Haydn’s Jahreszeiten met het Orkest van de Achttiende Eeuw, Brahms' Deutsches Requiem met het Sinfonieorchester Basel, Fauré’s Requiem met het Stavanger Symphony Orchestra, Haydn's Schöpfungsmesse met Brussels Philharmonic onder leiding van Hervé Niquet en Bach’s Johannes-Passion met Insula Orchestra

concerten met André Morsch, bas