Music Talk: Marc Erkens

26/10/2018: Strauss - Also sprach Zarathustra

05/04/2019: Rachmaninov - A Tribute

Het verbaast hem zelf waarschijnlijk nog het meest van al, maar Marc Erkens is in 2016 momenteel niet van het scherm af te branden. Sinds zijn deelname aan Culture Club op Canvas wordt op facebook in kapitalen, geschreeuwd om hem een eigen show te geven.

Maar los van de populariteitshype doet Marc wat hij altijd doet en dat is mensen warmmaken voor muziek door hen het verhaal te vertellen achter de muziek, door muziek voor hen te ontrafelen. Marc Erkens vertelt over (klassieke) muziek en speelt piano. Hij doet dat met evenveel historische achtergrond als met een humoristische ondertoon. Voor groot en klein wordt klassieke muziek op zo'n manier ineens (wél) boeiend, omdat ze tot leven komt. Hij is laureaat van de Tenuto-wedstrijd van de Belgische Radio en Televisie, geeft al jaren kinder-, school-, introductie- en babbelconcerten en heeft een tijdlang cursiefjes geschreven voor de Vlaamse Klassieke Radiozender. Marc is opleidingshoofd Muziek aan de LUCA-campus Lemmens in Leuven.

Voordat Marc zijn eigen muziekprogramma op Canvas krijgt komt hij dit seizoen tweemaal naar Flagey om aan piano muzikale tekst en uitleg te brengen over de gespeelde werken van die avond.