Brussels Philharmonic | Lucie Leguay

Lucie Leguay

Lucie Leguay heeft haar masterdiploma behaald in de orkestdirectie aan de Haute Ecole de Musique de Lausanne in Zwitserland. Ook heeft ze verdere diploma’s behaald aan de Ecole Supérieure Hauts-De-France te Lille en het Regionale Conservatorium van Saint-Maur-des-Fossés in Parijs.

Lucie heeft de positie van assistent-dirigent gewonnen bij vier verschillende orkesten: het Ensemble Intercontemporain in Parijs met Matthias Pintscher, het Orchestre National d’île de France in Parijs met Case Scaglione, het Orchestre National de Lille met Alexandre Broch en het Orchestre de Picardie te Amiens met Arie Van Beek. Daarnaast heeft ze reeds verscheidene prijzen in ontvangst genomen voor haar werk op internationale wedstrijden, zoals de Florence Orchestra Award in 2016.

Na haar selectie als assistent-dirigente op het Verbier Festival 2019 is ze gecoacht door gerenommeerde dirigenten zoals Valery Gergiev, Lahav Shani, Gabor Takacs-Nagy, Manfred Honeck en Fabio Luisi. Ze werd opgeleid tot dirigente door Jean-Sébastien Béreau, maar ontving ook adviezen van gerenommeerde dirigenten zoals Pekka Jukka Saraste, Mark Shanahan, Clark Rundell en Peter Eötvös. Sinds 2018 werkt ze regelmatig samen met hem in Budapest, om masterclasses te volgen over hedendaagse repertoires.

Deze scholing heeft haar inspiratie en nieuwsgierigheid voor een zeer rijk repertoire gevoed, gaande van opera tot hedendaagse alsook symfonische muziek. De trouwe interpretatie van de tekst ligt aan de basis van zowel haar opleiding, als haar definitie van de rol van de dirigent en haar eigen muzikale activiteiten.

Lucie treedt regelmatig op in het buitenland, waaronder dikwijls in Frankrijk, en dit met verschillende Orkesten zoals het Orchestre National de Lilles, Les Siècles, Brussel Philharmonic, het Orchestre National d’Île de France, de Opéra de Lille en nog veel meer. Bij haar tour door Korea dirigeerde ze de show “Les Misérables en concert” in Seoul en Pusan.

In 2014 stichtte Lucie het Orchestre de Chambre de Lille (OCL), en dit met één ambitie: om muziek te kunnen delen met iedereen en ze te verspreiden op plekken waar mensen ze nog het minst verwachten. Overdracht en gemeenschappelijke methoden zijn het hart van de educatieve projecten van het orkest, dat naast concerten ook workshops voor sensibilisering organiseert.