Brussels Philharmonic | explore

explore

Word deel van ons maakproces, ons ambacht en onze droom.

Onder, rondom en doorheen de vele concertproducties van Brussels Philharmonic loopt als rode draad EXPLORE: een veelheid aan uiteenlopende verbindende initiatieven die uitnodigen om te ontdekken, te verdiepen, te verwonderen, te delen, te connecteren.

Via ontmoetingen, podcasts, kamermuziek, wandelingen, educatieve fiches, workshops, nabesprekingen, toeleidingen op maat, digitale initiatieven en zoveel meer komt Brussels Philharmonic naar jou!

BP Podcast Series update

podcasts by brussels philharmonic

Ontdek Symfotrip - de ideale gids voor je volgende symfonische citytrip, gepresenteerd door Geluidsduo Spraakmat. Verken de Brussels Philharmonic Bucket List met aangrijpende gesprekken tussen onze musici en Klara-presentator Sander De Keere, of duik in de fascinerende wereld van filmmuziek en muziek in film met filmjournalist en The Original Soundtrack-auteur Robin Broos in De Klankband, allemaal te beluisteren op jouw favoriete podcast platform.

Brahms Transparant Treatment

toelichtingen

Op zoek naar verdieping? Historische context of muzikale handvaten?

Brussels Philharmonic biedt voor elk concert in Brussel een programmatoelichting aan, in het Nederlands, Frans en het Engels.

1x1 Symfomania

Symfomania! 7+

Een unieke formule voor (groot)ouders, (klein)kinderen & jongeren om samen een concertavond te beleven. Voor het concert, maken de kinderen en jongeren in het atelier kennis met de muziek die ze vervolgens in de concertzaal helemaal live zullen horen.

Bereid je dus voor op een fantastische concertavond - of ontdek nieuwe werken met de Symfomania! doe-het-zelf-kits, gewoon omdat het leuk is om met muziek aan de slag te gaan!

2023 Brussels Philharmonic Kazushi Ono c Lars Bauwens Amber T800 Canon A1 15

Close Encounters

Brussels Philharmonic opent haar deuren. Met Close Encounters neem je een kijkje achter de schermen: beleef het orkest van dichtbij tijdens een open repetitie, en praat na met iemand van op of achter het podium - de dirigent of de solist, een van onze musici, of iemand van het productieteam.

Wil je het huis helemaal binnenstebuiten draaien? Combineer dan jouw bezoek met een rondleiding in Flagey: een ervaren gids neemt je mee in de tijd en achter de schermen van dit iconische gebouw.

Thumb SQ2

MISSION: HARP

Eline Groslot, soloharpiste van Brussels Philharmonic, is een voorvechter van nieuw repertoire voor haar instrument. Toen de Amerikaanse componist Geoffrey Gordon haar blog tegenkwam, besloot hij een gloednieuw harpconcerto te schrijven voor Eline...

Volg Eline Groslot en componist Geoffrey Gordon in onze gloednieuwe docu-reeks.

Bass thumb square

mission: bass

Thomas Fiorini, bassist bij Brussels Philharmonic, maakt zijn droom waar: een concerto voor basgitaar laten componeren, uitvoeren en opnemen.

Volg Thomas en componist Robert Groslot in deze docu-reeks en ontdek de unieke sound en energie die uit het samenspel tussen orkest en electrische basgitaar ontstaat.

Close up: klarinetten

kamermuziek video's

Up, Close & Personal is een videoreeks met kamermuziek door musici van Brussels Philharmonic.

Ontdek de verrassende keuzes van de muzikanten en geniet van de muziek van onder meer Toshio Hosokawa, Frits Celis, Franz Schubert, Serge Rachmaninov & Isang Yun.

Close up viool

Nieuws

Volg Brussels Philharmonic op de voet en lees het laatste nieuws.