De gidsen van Korei nemen je mee, van het Koninklijk Pakhuis naar Hôtel des Douanes en het Maison de la Poste, en natuurlijk binnen in de indrukwekkende en net gerestaureerde Gare Maritime.

Een unieke ontdekking van deze boeiende site in volle ontwikkeling!

Na de wandeling kan je in Flagey genieten van de hoopgevende muziek van Mahler en Mendelssohn.

We vertrekken in het Koninklijk Pakhuis: aan de hand van een maquette maak je kennis met de enorme site, zijn geschiedenis en functies in de loop van de tijd. Ook de nieuwe evoluties komen aan bod: welke projecten werden al gerealiseerd en wat staat er nog op stapel?

Daarna gaat het verder, naar Hôtel des Douanes en het Maison de la Poste. De gerestaureerde monumentale en adembenemende Gare Maritime is de volgende halte. De gigantische hallen zijn 175 meter diep en rusten op ranke gietijzeren pilaren met art-nouveau-elementen. Het station werd gebouwd tussen 1902 en 1908 en was toen het grootste goederenstation van Europa. Architect Jan De Moffarts (JDMA) renoveerde dit gebouw samen met Bureau Bouwtechniek en Neutelings Riedijk Architects, bekend van o.a. het MAS in Antwerpen, en voegde er nieuwe elementen aan toe die er wonderwel in passen.

Om te eindigen wandelen we verder over de site en ontdekken nog meer over het nieuwe park, het gebouw van de Vlaamse Gemeenschap, en de andere interessante projecten.

START: 15:00, afspraak aan de onthaaldesk van het Koninklijk Pakhuis
(Havenlaan 86C, 1000 Brussel)

EINDE: 17:30

Deze wandeling wordt aangeboden in het Nederlands. Voor de stadswandeling in het Frans, klik hier.

€15/pp (wandeling)

lees ook