En 2020, Dirk Brossé a célébré son 60e anniversaire et 40 ans de carrière : le compositeur et chef d’orchestre a un impressionnant parcours musical et un répertoire éclectique allant de la musique classique à la musique de film en passant par la comédie musicale.

Une vie consacrée à la musique, cela se fête !

Van Beethoven over de Amerikaanse schilder Thomas Moran tot Avicii, van het bruisende en multiculturele Philadelphia over de stilte na WOI of de wereld van een kinderziekenhuis: een concert dat de brede muzikale inspiratie en diepe betrokkenheid van deze fantastische componist en dirigent weergeeft.

De keuze om dit ‘Pulse of Joy’-concert met Brussels Philharmonic te brengen lag voor de hand: “Brussels Philharmonic is het orkest waar ik het meest mee samenwerk, en dat al sinds de jaren 80! Zij waren het die ooit mijn allereerste symfonische compositie El Golpe Fatal uitvoerden en ook opnamen… Het wordt een plezier om mijn werk met al die vertrouwde musici tot leven te brengen!”

programme

Dirk Brossé

Philadelphia Overture
Sophia (poème symphonique pour violon & orchestre)