Brussels Philharmonic | Brussels Philharmonic | Kazushi Ono,…

Shostakovich 7 'Leningrad'

Gent
De Bijloke

Dirigent Michail Jurowski wordt wegens ziekte vervangen door Yoel Levi. Wij wensen Maestro Jurowski een spoedig herstel. Officieel draagt Shostakovich zijn 7de Symfonie op aan zijn geliefde stad Leningrad en verbeeldt het werk ‘de historische dagen van haar verdediging teg ...

[lees meer]

Piet Swerts
Slava Ukraini! Heroyam Slava! (2022, wereldpremiere)

Dmitri Shostakovich
Symfonie nr. 7 in c, op. 60, ‘Leningrad’

De Brussels Philharmonic-familie telt meer dan 20 verschillende nationaliteiten. Stuk voor stuk gepassioneerde mensen die dag na dag intensief samenwerken om muziek te maken en te delen. Met respect voor elkaar, voor het publiek, voor hun vak tonen ze zo wat wederzijds begrip en broederschap kunnen brengen: harmonie, schoonheid, eenheid.

We delen de bezorgdheid van onze musici uit de getroffen gebieden, die terecht ongerust zijn om hun familie en geliefden, en vrezen voor de impact van dit conflict nu en in de toekomst.

Na zorgvuldige overwegingen hebben wij samen met presentatiepartners Klarafestival, Muziekcentrum De Bijloke en Flagey beslist om de geplande uitvoeringen van Shostakovich' ‘Leningradsymfonie’ te behouden.

Er zijn meerdere interpretaties voor dit werk mogelijk, maar hoe het ook zij, voor ons draagt de 7de Symfonie vandaag vooral deze belangrijke boodschap uit: de onomwonden aanklacht tegen oorlogsgeweld, het eerbetoon aan de veerkracht van de mens, het erkennen van de slachtoffers. En de permanente herinnering dat wederzijds begrip de enige zekerheid is voor een harmonieuze samenleving waarin respect voor elk individu centraal staat.