Brussels Philharmonic | Adrien Perruchon

Adrien Perruchon

Na een bijzonder debuut met het Orchestre Philharmonique de Radio France in het Auditorium de la Maison de la Radio in Parijs, was er geen twijfel mogelijk: Fransman Adrien Perruchon is een groot talent met het vermogen om zijn medemuzikanten buitengewone muzikale resultaten te laten bereiken. Sindsdien heeft Perruchon gewerkt met orkesten Los Angeles Philharmonic, Orchestre National d’Île de France, L’Opéra Orchestre National Montpellier, Orchestre National de Lorraine, Orchestre de l’Opéra Nice Côte d’Azur, Orchestre de Chambre de Lausanne, Orchestre Philharmonique du Luxembourg, WDR Funkhausorchester, NDR Radiophilharmonie Hannover, Symfonieorkest Vlaanderen, Tokyo Philharmonic Orchestra, Mozarteum Salzburg en met Wiener Symphoniker tijdens zijn debuut in het Wiener Musikverein alsook op tournee met violiste Hilary Hahn. Daarnaast heeft hij ook samenwerkingen genoten met solisten als Pierre-Laurent Aimard, Jean-Efflam Bavouzet, Gautier Capuçon, Augustin Hadelich, Vadim Gluzman, Edgar Moreau, Kristine Opolais, Alina Pogostkina en Jean-Yves Thibaudet.

Perruchon werd bekroond met een Opus Klassik voor zijn opname met Anneleen Lenaerts en Brussels Philharmonic van harpwerken van Nino Rota (Warner Classics, 2019). Ook bracht hij albums uit van de vioolconcerten van Stravinsky en Corigliano met Amanda Favier en het Orchestre Philharmonique Royal de Liège (NoMadMusic, 2020), en de pianoconcerten van Beethoven and Liszt met Jae-Hyuck Cho en het Royal Scottish National Orchestra (Sony Classical, 2019).

Perruchon, geboren in 1983, begon zijn muzikale opleiding achter de piano voor hij later in zijn carrière de overstap maakte naar fagot en percussie. Hij werd aanvoerder pauken van het Orchestre Philharmonique de Radio France onder Myung-Whun Chung in 2003 en vervolgens ook van Seoul Philharmonic Orchestra, waar hij aangesteld bleef tot 2016. In de seizoenen 2015/2016 en 2016/2017 was Perruchon Dudamel Conducting Fellow bij Los Angeles Philharmonic.