Brussels Philharmonic | Andris Poga

Andris Poga

Andris Poga

Sinds het seizoen 2021/22 is Andris Poga hoofddirigent van het Stavanger Symphony Orchestra. Van 2013 tot 2021 was Poga muziekdirecteur van het Latvian National Symphony Orchestra (LNSO) en zal verder samenwerken met het LNSO als artistiek adviseur.

Hoogtepunten uit afgelopen jaren zijn concerten met vooraanstaande orkesten uit Duitsland, Frankrijk, Italië, Japan en Scandinavië. Na eerdere succesvolle samenwerkingen kwam Poga terug naar het NDR Elbphilharmonie Orchester Hamburg, het Tonhalle-Orchester Zürich, het Gewandhausorchester Leipzig, SWR Symphony Stuttgart, het NHK Symphony Orchestra Tokyo en vele anderen. Ook dirigeerde hij het Wiener Symphoniker, Saint Petersburg Philharmonic, Accademia Nazionale di Santa Cecilia, het Orchestre National de France, het Royal Philharmonic Orchestra, Hong Kong Philharmonic en Sydney Symphony.

In 2010 won Andris Poga de eerste prijs van de Evgeny Svetlanov International Conducting Competition, dit zorgde voor internationale bekendheid. Hij was van 2011 tot 2014 assistent-dirigent bij Paavo Järvi van het Orchestre de Paris en van 2012 tot 2014 was hij assistent-dirigent van het Boston Symphony Orchestra.

Andris is afgestudeerd als dirigent aan de Jāzeps Vītols Latvian Academy of Music. Ook studeerde hij filosofie aan de universiteit van Letland en directie aan de Universität für Musik und darstellende Kunst Wien.