Brussels Philharmonic | Bill Frisell Trio

Bill Frisell Trio

JAZZ ENSEMBLE

Bill Frisell staat als gitarist en componist al 40 jaar aan de wereldtop in de jazz scene. Downbeat beschreef zijn vele gevierde platen als "the best recorded output of the decade". In 2012 werd hij benoemd tot Doris Duke Artiest. Bill is ook het onderwerp van een documentaire van Emma Franz, getiteld 'Bill Frisell: A Portrait', die dieper ingaat op zijn creatieve proces. Jazz, country, folk, rock, blues en avant-garde, Bill Frisell wisselt moeiteloos van stijl, maar behoudt altijd een herkenbare en unieke stijl.

Thomas Morgan is een van de meest gevraagde bassisten in de jazzwereld. Hij staat bekend om zijn unieke benadering van zijn instrument, zijn uitzonderlijk muzikaal inzicht en zijn kenmerkende speelstijl. Hij was als bassist te horen op meer dan 90 opnames en toerde de wereld rond als lid van bands met Bill Frisell, Jakob Bro, Jim Black, Dan Weiss en Craig Taborn.

Rudy Royston is een bekend figuur in de muziekscenes van Denver en New York en speelde met artiesten als Dave Douglas, Branford Marsalis, Javon Jackson, Linda Oh, JD Allen, Dotsero, Leslie Drayton, Joe Keel en Nelson Rangell. De opname van Woman's Day met Bill Frisell luidde de start van hun samenwerking in.