Brussels Philharmonic | Boris Giltburg

Boris Giltburg

piano

De in Moskou geboren, Israëlische pianist Boris Giltburg wordt over de hele wereld geprezen als een zeer gevoelig, inzichtelijk en meeslepend vertolker. Hij is thuis in een breed repertoire en wordt de laatste jaren steeds meer erkend als een toonaangevende vertolker van Rachmaninov. Hij treedt regelmatig op in ‘s werelds meest prestigieuze zalen en werkte wereldwijd samen met grote dirigenten en orkesten.

[meer over Boris Giltburg]

Giltburg is een uitstekend studioartiest, want sinds zijn samenwerking met Naxos Records in 2015 zijn veel van zijn opnamen geprezen, leverde hem dat een nominatie op voor een Classical Brits Critics' Award of won hij een Opus Klassik en een Gramophone Award voor specifieke opnamen.

Giltburg betrekt graag het publiek in projecten die verder gaan dan de concertzaal. Zo maakt hij ter ere van Beethovens verjaardag in 2020 een opname alle 32 pianosonates Beethoven en vlogt gedurende filmopnames over het hele proces. Zijn blog Classical music for all is gericht op een niet-gespecialiseerd publiek en bevat content van Gramophone, BBC Music Magazine, Guardian, Times en Fono Forum. Tijdens de lockdownperiode in de lente van 2020, streamde Giltburg regelmatig live performances en masterclasses van thuis uit. Tot op de dag van vandaag ontvingen deze streams meer dan een miljoen views.

CONCERT

RACHMANINOV FESTIVAL

Tijdens twee festivalweekends in Flagey zetten we samen met Boris Giltburg de vier pianoconcerti centraal, telkens geflankeerd door een werk van een componist met wie Rachmaninov een bijzondere band had.

07.10.2023, 08.10.2023, 11.11.2023, 12.11.2023 in Flagey

meer info