Brussels Philharmonic | Brad Lubman

Brad Lubman

Each of his appearances proves that he is one of the best conductors, with a particular passion for spreading contemporary music.
ResMusica

Brad Lubman, Amerikaans dirigent en componist, is een veelgevraagde gast bij grootse orkesten in Europa en in de VS en bouwde verschillende succesvolle relaties op met enkele welbekende orkesten en ensembles, waaronder Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks, NDR Sinfonieorchester , WDR Sinfonieorchester , Deutsches Symphonie-Orchester Berlin, Danish National Symphony Orchestra en Orquestra Sinfónica do Porto. Naast zijn drukke agenda in Duitsland, wordt hij ook vaak gevraagd als gastdirigent bij ’s werelds meest prestigieuze orkesten als het Koninklijk Concertgebouworkest, Orchestre Philharmonique de Radio France, Los Angeles Philharmonic, San Francisco Symphony, Orchestra del Maggio Musicale Fiorentino, Barcelona Symphony Orchestra en Shanghai Symphony Orchestra.

Bovendien werkte hij met enkele van de belangrijkste Europese en Amerikaanse ensembles voor hedendaagse muziek, zoals Ensemble Modern, London Sinfonietta, Klangforum Wien, Ensemble MusikFabrik, Ensemble Resonanz, Los Angeles Philharmonic New Music Group, en Steve Reich and Musicians.

Afgelopen seizoen was Lubman Composer in Residnce op het Grafenegg Festival in Oostenrijk. Tijdens dit festival kon hij zijn dubbelrol als dirigent en componist opnemen tijdens meerdere concerten en leidde hij de Composer Conductor Workshop “Ink Still Wet”. Hoogtepunt van zijn residentie was een concert met het Tonkünstler Orchester, waar hij zowel werken van Brahms en Mahler als de wereldpremière van zijn eigen Reflections for Orchestre dirigeerde.

Brad Lubman is mede-artistiek directeur en muziekdirecteur van het Ensemble Signal, gevestigd in New York. Hun opname van Reich’s Music for 18 Musicians bij Harmonia Mundi werd bekroond met een Diapason d’or en haalde de Billboard Classical Crossover Chart. Lubman is universitair docent in het dirigeren aan de Eastman School of Music in Rochester, en ook op de faculteit van het Bang-on-a-Can Summer Institute.

Lubman's opnames verschenen op Harmonia Mundi, Nonesuch, AEON, BMG/RCA, Kairos, Mode, NEOS, en Cantaloupe.