Brussels Philharmonic | Clark Rundell

Clark Rundell

dirigent

De Amerikaanse dirigent Clark Rundell verhuisde tijdens zijn studies naar de UK en heeft vandaag zijn thuisbasis in Manchester. Hij is een groot pleitbezorger van hedendaagse muziek, waarin hij zich ook specialiseerde.

Hij is artistiek directeur van het nieuwe muziekensemble van het Royal Liverpool Philharmonic Orchestra, Ensemble 10/10, waarmee hij geregeld op de belangrijkste Britse podia voor hedendaagse muziek staat. Daarnaast leidt Rundell de departementen hedendaagse muziek en directie aan het Royal Northern College of Music in Manchester.

Rundell's repertoire overspant vele genres, en hij brengt vaak cross-over projecten met artiesten als Elvis Costello, Toumani Diabate, Tim Garland en Wayne Shorter. Ook tal van jazzmusici werkten eerder met hem samen (John Dankworth, Bob Brookmeyer, Ed Thigpen, Cleo Laine, Lew Tabakin e.a.)

[meer over Clark Rundell]

CONCERT

RUFUS WAINWRIGHT & HADRIAN

Rufus Wainwright is al sinds zijn jeugd een operaliefhebber. Hij overtuigde zijn zus Martha en haar familieleden om thuis scènes uit Tosca van Puccini na te spelen. Toch duurde het tot 2009 voor zijn eerste opera Prima Donna werd opgevoerd. In 2018 bedacht hij de opvolger daarvan, Hadrian, in opdracht van de Canadian Opera Company Toronto. Het Klarafestival 2024 haalt deze bijzondere productie naar Bozar.

16.03.2024 in Bozar & 17.03.2024 in TivoliVredenburg (Utrecht)

meer info