Brussels Philharmonic | David Kadouch

David Kadouch

David Kadouch werd geboren in 1985 en studeerde bij Odile Poisson aan de CNR van Nice, bij Jacques Rouvier aan de CNSM van Parijs en bij Dmitri Bashkirov aan de Reina Sofia School van Madrid. Hij specialiseerde zich verder bij Murray Perahia, Maurizio Pollini, Maria-João Pires, Daniel Barenboim, Vitaly Margulis, Itzhak Perlman, Elisso Virsaladze en Emanuel Krasovsky. Op 13-jarige leeftijd trad hij op in de Metropolitan Hall in New York, en op 14-jarige leeftijd in het Tsjaikovski Conservatorium in Moskou. In 2005 was hij te gast bij de Academieën van Salzburg en Verbier (Prix d'Honneur 2009) en in 2009 was hij finalist van de Leeds International Piano Competition. Sinds 2007 is hij laureaat van ADAMI, de Stichting Natexis Banques Populaires, en werd hij gelauwerd als Revelation Jeune Talent tijdens de Victoires de la Musique 2010 en als Young Artist of the Year bij de Classical Music Awards 2011.

David Kadouch is regelmatig te gast op festivals zoals het Lucerne Festival voor Hedendaagse Muziek (waar hij samenwerkte met Pierre Boulez), het Klavier-Festival Ruhr, alsook de festivals van Gstaad, Montreux, Verbier, Jeruzalem, Aix-en-Provence, Colmar, Deauville, La Roque d'Anthéron, Montpellier, Saint-Denis, Piano aux Jacobins in Toulouse, Folle Journée deNantes, en in China. Hij treedt regelmatig op in kamermuziekverband met muzikanten zoals Renaud en Gautier Capuçon, Edgar Moreau, Nikolaj Znaider, Antoine Tamestit, Frans Helmerson, Victor Julien-Laferrière, Yuri Revich, Sol Gabetta, Patricia Kopatchinskaja, Michel Dalberto, alsook met het Ebène, Modigliani, Quiroga en Ardeo Quartet.

Daarnaast soleert hij ook met vele orkesten, onder meer met Tonhalle Orchester Zürich, BBC Symphony Orchestra, Orchestre Philharmonique de Radio France, Orchestre National de France, Gulbenkian Foundation Orchestra, Israel Philharmonic, Hong Kong Sinfonietta, Münchner Symphoniker en Vancouver Symphony Orchestra; onder leiding van dirigenten zoals Marc Minkowski, Myung-Whun Chung, Daniele Gatti, Jean-Claude Casadesus, Marc Albrecht, Robin Ticciati en Matthias Pintscher. Kadouch speelt recitals over heel de wereld, onder andere in Brussel, Parijs, Amsterdam, Miami, en in duo met Edgar Moreau in onder meer Wenen, Toulouse, Milaan, Aix-en-Provence en Turijn.

Zijn discografie omvat het 5de pianoconcert van Beethoven (Naxos), de complete Preludes van Shostakovich TransartLive), muziek van Schumann samen met het Ardeo Quartet (Decca/Universal), Russische muziek en een recital gewijd aan Bach, Janáček, Schumann en Bartók (Mirare), een duo-recital met Edgar Moreau met de muziek van Franck, Strohl, Poulenc, de la Tombelle (Warner - Erato). Zijn laatste album, Revolution, met muziek van Beethoven, Chopin, Liszt, Debussy, Janáček, Dussek en Rzewski werd jubelend onthaald door de pers en bekroond met de Choc Classica van het jaar 2019.


ontdek meer over David Kadouch