Brussels Philharmonic | Eline Groslot

Eline Groslot

harp


Sinds 2001 is Eline Groslot solo harpiste van Brussels Philharmonic. Zij is een buitengewoon ervaren en gewaardeerd orkestmusicus, chambriste en soliste, met een engagement voor de ontwikkeling van jonge musici en met een brede belangstelling voor alle vormen van kunst.

Als musicus vindt Eline het creëren, uitvoeren en promoten van nieuwe muziek een bijzonder belangrijke taak. Eline heeft de wereldpremière gespeeld van Robert Groslots Concerto for Harp and Orchestra tijdens het World Harp Congress in Sydney, waarvan in 2019 met Brussels Philharmonic een album verscheen (Naxos).

Eline concerteerde op talrijke festivals, zoals het Festival Camac te Marseille, het internationaal harpfestival Seduced by harps, het festival van Vlaanderen, Festival de Wallonie, Festival Brigittines en soleerde onder andere met het Vlaams Radiokoor, Dvorak Collegium en Brussels Philharmonic. Eline maakt deel uit van verschillende vaste kamermuziek formaties als diverse ad hoc ensembles. Daarmee speelt ze repertoire uit alle stijlperiodes, soms in combinatie met andere kunstvormen.

[meer over Eline Groslot]

CONCERT

THE ELEMENTS

Componist Geoffrey Gordon schreef een gloednieuw harpconcerto voor soliste Eline Groslot. Geïnspireerd door The Eolian Harp van de Engelse dichter Samuel Taylor Coleridge (uit 1795) brengt de harp de wind - de adem van God - tot leven.

28.10.2022 in Flagey

meer info