Brussels Philharmonic | Fanny Gilbert-Collet

Fanny Gilbert-Collet

regie

In seizoen 23/24 verzorgt Fanny Gilbert-Collet het concept voor Ein Heldenleben van Brussels Philharmonic. Eerder werkte Gilbert-Collet ook samen met het orkest voor de productie DREAMS.

De Canadese regisseur Fanny Gilbert-Collet vervolledigde haar studies met een Master in Fine Arts aan de University of Ottawa. Als gevolg van het Yulanda Faris Young Artists Program, was ze assistent-regisseur bij de Vancouver Opera gedurende het seizoen 2013-2014, daarnaast was ze twee seizoenen assistent-regisseur in Dortmund, en sinds het seizoen 2016-17 is ze regieassistent bij Opera Ballet Vlaanderen.

Gilbert-Collets werk werd geprezen als Outstanding Production of the Year en New Creation of the Year bij de Rideau Awards in 2013, en in 2016 werd haar werk beloond met de prestigieuze Richard Wagner Verband-beurs waarmee ze naar Bayreuth ging.

[meer over Fanny Gilbert-Collet]

CONCERT

STRAUSS: EIN HELDENLEBEN

Helden tonen zich in vele gedaantes - in het echte leven maar ook in de kunst. Richard Strauss voerde in zijn symfonische gedichten uiteenlopende helden ten tonele, en twee daarvan komen in dit programma - dankzij Strauss’ indrukwekkende orkestwerk - als in een film tot leven.

30.09.2023 in Flagey

meer info