Brussels Philharmonic | Florian Helgath

Florian Helgath

Florian Helgath is sinds 2011 artistiek directeur van ChorWerk Ruhr en sinds seizoen 2017-19 artistiek directeur van de Zürcher Sing-Akademie. Eerder was hij dirigent van het Deens Omroepkoor (2009-2015) en artistiek leider van het ViaNova Chor München (2008-2016), waar hij vele wereldpremières dirigeerde.

Daarnaast is Helgath regelmatig te gast SWR Vokalensemble, RIAS Kammerchor, MDR Rundfunkchor, Chor des Bayerischen Rundfunks, Groot Omroepkoor, Choeur de Radio France, Warsaw Philharmonic Choir, en werkt hij samen met Münchner Rundfunkorchester, Bochum Symphoniker, Odense Symfoniorkester, Danish Chamber Orchestra, Münchner Symphoniker, Akademie für Alte Musik Berlin, Concerto Köln en Ensemble Resonanz. Hij dirigeerde op belangrijke podia en festivals, onder meer Berliner Festspiele, Audi Sommerkonzerte, Eclat Festival Stuttgart, Thüringer Bachwochen en Ruhrtriennale. Ook werkte hij samen met dirigenten zoals Herbert Blomstedt, Kent Nagano, Rafael Frühbeck de Burgos en Christian Thielemann.

Helgath behaalde internationaal succes als finalist en prijswinnaar in wedstrijden zoals de Eric Ericson Award in 2006 in Zweden en de Competition for Young Choral Conductors in Boedapest in 2007.

www.florianhelgath.de