Brussels Philharmonic | Hanne Roos, sopraan

Hanne Roos, sopraan

De Belgische sopraan Hanne Roos studeerde aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Gent bij Erika Pauwels. Ze sloot haar master studies cum laude af bij Gidon Saks, Evelyn Bohen en Mireille Capelle.

Ondertussen soleert Hanne Roos aan belangrijke operahuizen. Zo vertolkte ze Kate Pinkerton (Butterfly), Micaela (Carmen), Erste Dame (Zauberflöte) en Jungfer Marianne in Der Rosenkavalier in regie van de bejubelde Oscar-bekroonde acteur Christoph Waltz, bij Opera Vlaanderen; de sopraan solo in Die Schöpfung van Haydn in een productie van Ballets du Rhin en het ensemble La Follia; L'Amour & Clarine (Platée van JP Rameau) in de gelauwerde productie van regisseuse Mariame Clément en onder leiding van de bekende Franse dirigent Christophe Rousset bij Opéra national du Rhin, Straatsburg. Recenter kroop ze opnieuw in de huid van Micaela, deze keer in het kader van de nieuwe Carmen-productie bij Zomeropera Alden-Biesen in regie van Frank Van Laecke (2015) en zong ze haar allereerste Musetta bij Opera Vlaanderen.

Na haar succesvolle roldebuut als Dorella in Richard Wagners Das Liebesverbot, bij Opéra national du Rhin Strasbourg, zong Hanne Roos er met even veel succes de rol van Giannetta in een nieuwe productie van L'Elisir d'Amore. Vervolgens maakte ze haar opwachting bij Opera Vlaanderen, als 1. Dame in de herneming van de spraakmakende productie van Die Zauberflöte.

Hanne Roos zong onder de muzikale leiding van gevestigde waarden als Constantin Trinks, Daniele Callegari, Dmitri Jurowski, Titus Engel, Tomas Netopil, Yannis Pouspourikas, Vincent Monteil, Jan Willem de Vriend en Antonino Fogliano.