Brussels Philharmonic | Javier Perianes

Javier Perianes

piano

“His demeanour and technique… radiate calm, yet the precision and speed of his fingerwork can be quite shattering. Seldom, if ever, have I encountered such a combination of evident modesty and utter brilliance” (Sunday Times)

Al tijdens zijn studie liet de Spaanse pianist Javier Perianes van zich horen door aan het conservatorium van Sevilla als de ultieme leerling van zijn jaar af te studeren. Hij ontving vele prijzen, waaronder de Nationale Muziekprijs van Spanje en in 2019 werd hij door de International Classical Music Awards uitgeroepen tot ‘Musician of the Year’.

Hij is vaste gast bij een verschillende gerenommeerde orkesten waaronder de Wiener Philharmoniker, het New York Philharmonic Orchestra en het Koninklijk Concertgebouworkest. Daarnaast treedt hij wereldwijd op als solist in talloze concerten en recitals, en gaat regelmatig op tournee met vaste muziekpartners, zoals de altvioliste Tabea Zimmermann en het Quiroga Quartet.

[meer over Javier Perianes]

CONCERT

HAYDN & MOZART

Mozart & Haydn, dat is als terugkeren naar de bron van de symfonie. Niet naar het absolute ontspruiten, wel naar de eerste vaandeldragers. Veelschrijvers die met hun toewijding en hun innovatieve ideeën het genre tot een van de belangrijkste stromen in de klassieke muziek gemaakt hebben.

26.01.2024 in Flagey & 25.01.2024 in De Warande

meer info