Brussels Philharmonic | Joolz Gale

Joolz Gale

dirigent

Joolz Gale, winnaar van de OPUS Klassik, staat bekend om zijn historisch geïnformeerde benadering van barok, klassiek en vroege romantiek, en zijn expertise in vroeg 20e-eeuwse koor- en symfonische muziek. Hij is ook een van 's werelds toonaangevende arrangeurs van symfonische muziek.

Hij heeft orkesten en koren door heel Europa gedirigeerd en is de oprichter en artistiek directeur van het Freigeist Ensemble, bestaande uit solisten van Duitsland's toporkesten. Dit ensemble werkt samen met een breed scala aan artistieke partners.

De Britse Joolz studeerde viool aan de Universiteit van Oxford en zang aan het Royal College of Music in Londen. Hij begon zijn dirigentenloopbaan als student bij het Monteverdi Choir onder Sir John Eliot Gardiner en was finalist bij de Gustav Mahler Dirigentenwedstrijd. Gale heeft gewerkt met gerenommeerde dirigenten zoals Sir Roger Norrington en Jonathan Nott en heeft opgetreden met vooraanstaande orkesten zoals het Mahler Chamber Orchestra en de Deutsche Kammerphilharmonie Bremen.

[meer over Joolz Gale]