Brussels Philharmonic | Julien Libeer, piano

Julien Libeer, piano

De vroegste muzikale herinnering van de Brusselse pianist Julien Libeer (°1987) is de beroemde documentaire over de opname van West Side Story door Leonard Bernstein. Na er op zesjarige leeftijd mee te hebben gestart, werd de piano al vlug zijn trouwe metgezel in het uitdrukken van zijn liefde voor muziek die gaat van opera, orkest of kamermuziek tot repertoires voor piano zelf.

Julien heeft opgetreden op het Paleis voor Schone Kunsten en Flagey (Brussel), het Théâtre de la Ville (Parijs), Barbican Hall (London), het Auditorio Nacional (Madrid), het Palau de la Musica (Barcelona), de Elbphilharmonie (Hamburg), en het Concertgebouw in Amsterdam. Daarnaast hebben verscheidene tours hem gebracht tot in Japan (Tokyo, Sumida Tryphony Hall), Libanon (Beirut Chants Festival), Turkije (Ankara Music Festival) en de VS (Miami International Piano Festival).

Hij heeft het podium gedeeld met de Deutsche Kammerphilharmonie Bremen, Brussels Philharmonic, het Nationale Belgische Orkest, het Antwerp Symphony Orchestra, de Sinfonia Varsovia en New Japan Philharmonic; dit viel onder de muzikale leiding van dirigenten zoals Trevor Pinnock, Michel Tabachnik, AUgustin Dumay, Hervé Niquet, Joshua Weilerstein, Enrique Mazzola en Christopher Warren-Green.

Hoogtepunten van het seizoen 2020/2021 zijn onder meer drie gastoptredens bij Brussels Philharmonic (Pianoconcerti van Mozart) en bij Hong Kong Sinfonietta (Beethovens Pianoconcerto nr. 2). Julien geeft ook soloconcerten in de Singel te Antwerpen, Flagey in Brussel, de Black Diamond Library (Kopenhagen), de Sendesaal (Bremen) en City Hall Concert Hall (Hong Kong). Ten slotte zal hij enkele duo opvoeringen doen; samen met Lorenzo Gatto in Wigmore Hall (Londen) en in het Muziekcentrum te Enschede, met Victor Julien-Laferrière in het Concertgebouw te Brugge en met het Alfama Quartet in de Singel in Antwerpen.