Brussels Philharmonic | Karen Durgaryan

Karen Durgaryan

Le Brussels Philharmonic, sous la direction énergique et colorée de Karen Durgaryan, a brillé de mille feux
Crescendo Magazine

Karen Durgaryan, geboren in Yerevan (Armenië) studeerde aan de conservatoria van Yerevan en Sint Petersburg bij Ilya Musin. In 1995 werd hij aangesteld als dirigent bij Armenian State Philharmonic Orchestra en het daaropvolgende jaar was hij de muziekdirecteur van het Britten & Armenia International Music Festival in Yerevan. Tussen 2001 en 2015 was hij chef-dirigent van de Armenian National State Opera & Ballet

Durgaryan dirigeert regelmatig bij de grootste operahuizen van Rusland: hij is sinds 2008 een vaste gast in het Mikhailovsky Theatre in Sint Petersburg, waar hij een nieuwe productie van Spartacus bracht, die Durgaryan tot op de dag van vandaag vaak dirigeert, zowel in Sint Petersburg als daarbuiten. Hij werd uitgenodigd voor het White Nights Festival 2013 voor de opening van het nieuwe Mariinskytheater en de 60ste verjaardag van Valery Gergiev. Ook dirigeert hij zowel opera als ballet bij Novosibirsk State Opera and Ballet Theatre.

Durgaryan dirigeerde ook aan de Leipzig Opera, Opéra National de Lyon, en maakte in 2016 zijn debuut bij Bayerisches Staatsoper met een nieuwe productie van Spartacus van Khachaturian. Diezelfde productie bracht hij met succes naar België in 2017, met Ballet Vlaanderen en Brussels Philharmonic. In 2018 maakte Durgaryan zijn debuut bij Malaysian Philharmonic Orchestra, waar hij twee bijzondere ballet gala programma’s dirigeerde met het ballet van Armenië.

Sinds 2000 heeft Durgaryan wereldwijd optredens gedirigeerd met de legendarische Libanese zangeres Fairuz. De opname 'Fairuz Live at the Beiteddine 2000' (EMI) werd onderscheiden door de pers.

Karen Durgaryan is in zijn geboorteland onderscheiden met de titel Honored Artist of the Republic of Armenia en ontving in 2010 de hoogste onderscheiding voor de kunst en cultuur in Armenië.