Brussels Philharmonic | Kensho Watanabe

Kensho Watanabe

Kensho Watanabe is assistant-dirigent van The Philadelphia Orchestra en was de inaugurale conducting fellow aan het Curtis Institute of Music tussen 2013 en 2015 onder het mentorschap van Yannick Nézet-Séguin. In april 2017 maakte hij zijn veelgeprezen debuut in de reguliere concertreeks van The Philadelphia Orchestra met pianist Daniil Trifonov, en recent dirigeerde hij het orkest tijdens zijn debuut op het Bravo! Vail Festival alsook in concerten in de Mann Center for the Performing Arts en de Saratoga Performing Arts Center

Andere hoogtepunten omvatten zijn debuut met Houston Symphony, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, en zijn Japanse debuut op het Matsumoto Festival. In 2018-19 maakt Watanabe zijn opwachting Royal Scottish National Orchestra, Detroit Symphony en BBC National Orchestra of Wales, keert hij terug naar Orchestre Metropolitain in Montreal, en dirigeert hij The Philadelphia Orchestra drie maal in de reguliere concertreeks.

Evengoed thuis in het operarepertoire, dirigeerde Watanabe vele opera’s aan het Curtis Opera Theatre, waaronder Puccini’s La Rondine in 2017 en La Bohème in 2015. Hij assisteerde Yannick Nézet-Séguin in een nieuwe productie van Strauss’s Elektra aan de Montreal Opera.

Watanabe is ook een uitstekende violist en behaalde zijn Master of Music aan de Yale School of Music. Tussen 2012 en 2016 remplaceerde hij als violist regelmatig in The Philadelphia Orchestra. Hij hecht veel waarde aan de ontwikkeling van opleiding van jonge muzikanten en is sinds 2007 lid van de staf van het Greenwood Music Camp, waar hij momenteel werkt als dirigent.

Watanabe studeerde af aan het Curtis Institute of Music, waar hij les volgde bij de gerenommeerde directiepedagoog Otto-Werner Mueller. Daarnaast behaalde hij ook zijn Bachelor of Science aan Yale College, waar hij moleculaire, cellulaire en ontwikkelingsbiologie studeerde.

www.kenshowatanabe.com