Brussels Philharmonic | Lorenzo Gatto

Lorenzo Gatto

viool

"Ik wil vooral eerlijk klinken. Er zit een breekbaarheid in mijn toon, het is een weerspiegeling van wie ik ben als persoon. Dat is wat muziek voor mij is: een uitdrukking van menselijke kwetsbaarheid."

Lorenzo Gatto werd geboren in Brussel in 1986 en maakte een verpletterende indruk op de muziekwereld tijdens de Koningin Elisabethwedstrijd 2009, waar hij op onweerstaanbare wijze de tweede prijs in de wacht sleepte. Maar hij was geen onbekende voor muziekliefhebbers - op zesjarige leeftijd stal hij al de harten van het publiek met zijn optreden op het programma "Jeunes Solistes".

Gatto ontving zijn opleiding aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, waar hij les kreeg van gerenommeerde docenten Véronique Bogaerts en Dirk Van de Moortel. Sinds zijn succes op de Koningin Elisabethwedstrijd staat Gatto regelmatig op 's werelds meest prestigieuze podia, waaronder het Concertgebouw in Amsterdam en Bozar, waar hij een heel seizoen artist in residence was.

In zijn vrije tijd geniet Lorenzo reeds zijn hele leven lang van alles wat vliegt. Kijk eens naar boven en misschien spot u hem wel hoog in de lucht, terwijl hij in een vliegtuigje of zelfs als geoefend paraglider komt aanvliegen voor een concert.

[meer over Lorenzo Gatto]

CONCERT

WALDEN FESTIVAL

Hoe veel kan je zeggen met herhaling? Als je het aan Philip Glass, John Adams en David Lang vraagt, best veel. Brussels Philharmonic verenigt deze drie hedendaagse iconen in één programma. Al mag je er gerust vier van maken, want met Lorenzo Gatto als solist krijg je nog een even emblematische artiest voorgeschoteld. Samen laten ze minimalisme in al zijn meesterschap horen.

15.07.2023 in het Leopoldpark

meer info