Brussels Philharmonic | Lukáš Vondrácek

Lukáš Vondrácek

piano

Lukáš Vondráček maakte op amper vierjarige leeftijd zijn eerste publieke verschijning, en kende als vijftienjarige zijn debuut met Czech Philharmonic onder leiding van Vladimir Ashkenazy. Ondertussen werkt hij samen met internationaal gerenommeerde orkesten waaronder Philadelphia Orchestra, Tokyo Metropolitan Symphony Orchestra en hr-Sinfonieorchester, onder leiding van dirigenten zoals Paavo Järvi, Yannick Nézet-Séguin, Marin Alsop en Vasily Petrenko. Het geven van recitals tenslotte bracht hem naar onder meer de Elbphilharmonie van Hamburg, Leipzigs Gewandhaus, Wiener Konzerthaus, en het Concertgebouw in Amsterdam.

In Brussel is hij een bekende gast als gevolg van zijn overwinning in de Koningin Elisabethwedstrijd 2016. Verder wordt zijn palmares aangevuld met onderscheidingen zoals de eerste prijs bij de Hilton Head, San Marino International Piano Competitions en de Unisa International Piano Competition.

[meer over Lukáš Vondráček]

CONCERT

FLAGEY PIANO DAYS

“Het derde concerto van Sergei Rachmaninov brengt alle emoties naar de oppervlakte”, zei de Tsjechische pianist Lukáš Vondrácek - en hij toonde prompt wat dat betekende tijdens de finale van de Koningin Elisabeth Wedstrijd in 2016. Die hij dan ook won, met een uitvoering vol energie, passie en onversneden romantiek.

09.02.2023 in Flagey

meer info