Brussels Philharmonic | Marceau Lefèvre

Marceau Lefèvre

FAGOT

De in Frankrijk geboren Marceau Lefèvre (°1993) is aanvoerder fagot van Brussels Philharmonic. Op 1 oktober opent hij het de concertavond onder leiding van Kazushi Ono als solist in Mozarts fagotconcerto. Niets mooier - maar ook niets spannender - dan voor je collega’s op het podium te staan!

Marceau ontdekte het instrument op 12-jarige leeftijd, wat leidde tot zijn studies aan het Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris. Gepassioneerd door het orkestrepertoire deed Marceau zijn eerste belangrijke orkestervaringen op als lid van het Verbier Festival Orchestra, Gustav Mahler Youth Orchestra en Schleswig Holstein Festival Orchestra. In 2015 werd hij toegelaten tot de prestigieuze Karajan Academie van de Berliner Philharmoniker.

Tegenwoordig is hij regelmatig te gast als aanvoerder bij grote orkesten, zoals het Koninklijk Concertgebouworkest en het Orchestre National de France, en soleert hij met bekende orkesten en op vooraanstaande festivals. Daarnaast is Marceau ook prijswinnaar van Hülsta Woodwinds Münster, Wiener Klassik Baden, Aeolus Competition Düsseldorf, Fmaji Paris en Fernand Gillet Fox Competition. Zijn in 2015 verschenen debuutalbum "Arundo" werd warm ontvangen door de vakpers.

Marceau is ook fervent kamermusicus, en maakt deel uit van verschillende ensembles, waaronder Akébia Quintet, La Fresque Woodwind Ensemble, Carousel Chamber Music Ensemble en het houtblazerskwintet BREEZE. Hij treedt ook regelmatig op met Scharoun Ensemble Berlin en Royal Concertgebouw Orchestra Camerata.

“Ik vind het heerlijk om deel te zijn van het orkest, maar kan me ook uitleven in solo-projecten en kamermuziek. Met deze kans heb ik het beste van beide werelden!

Marceau Lefèvre